sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kaktus kuin kaktus

Ostin tämän joulukaktuksena myyjäisistä muutama vuosi sitten. Olisiko kuitenkin marraskuun kaktus, kun kukka on jo useampana vuotena kukkinut heti marraskuun alusta? Niin nytkin. Jonkun kirjan mukaan ei edes ole olemassa erikseen joulu- ja marraskuun kaktuksia, vaikka niistä puhutaan.

Ehkä kukinnan ajankohta riippuu hoidosta. Ohjeiden mukaan joulukaktusta pitäisi pitää välillä kuivana ja sijoittaa johonkin muualle kuin paahtavaan aurinkoon. Tämä kaktus on elänyt elämänsä kesät talvet etelä- tai länsi-ikkunalla ja nimenomaan paahteessa. Vettä on annettu läpi vuoden kuten muillekin kukille ja lannoitettukin aina silloin tällöin. Silti kaktus voi hyvin ja nuppuja on tänäkin vuonna todella paljon.

Että se niistä ohjeista, näppituntumalla mennään.

Mummulla olikin tapana sanoa, että "koita sormella, pitääkö kastella vai ei".

4 kommenttia:

  1. Kaktuksesi on marraskuunkaktus ja se on todella kiitollinen kasvatettava, kuten sinunkin kukastasi hyvin näkee. Löysin blogiisi aivan sattumalta toisen blogin kautta. Olen itsekkin Pohjanmaalta kotoisin, mutta asunut täällä etelässä jo yli kaksikymmentä vuotta. Käymme kuitenkin joka kesä Ohtakarissa mökillämme kesälomaa viettämässä ja sukulaisia tapaamassa. Meren äärelle on pakko päästä ainakin kerran vuodessa. Liitän blogisi oitis blogilistalleni. Hyvää viikonjatkoa.

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos viestistä! Nytpä sitten rupesin himoitsemaan marraskuun punaiseni viereen valkoista joulukaktusta jonka näin jossain blogissa. Ohtakari on ihana, myös syysmyrskyllä. Itsekin asuin välillä 10 vuotta Uudellamaalla. Järvi oli vieressä, mutta kaipasin puhdistavaa merituulta.

    VastaaPoista
  3. Lämpimästi tervetuloa blogini lukijaksi.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!