keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Luovuutta Hailuodon tapaan


Vierailimme viime kesänä ensimmäistä kertaa elämässämme Hailuodossa. Saaren dyyniluonto ja vaahtopäät näyttivät keskipohjalaisen silmään kovasti tutuilta. Matka lossirannasta Marjaniemeen tarjosikin mielenkiintoisimmat elämykset.

Hailuodossa näytti olevan oma kauppapuutarha ja saarelaiset olivatkin erikoistuneet pihateidensä risteyksien, pysäkkien ja maitolaitureiden idearikkaaseen ja omintakeiseen somistamiseen. Tässä muutama esimerkki matkan varrelta.Olisiko pitänyt arkistoida vessaremontissa poistettu 70-luvun ruskea pytty? Olisin voinut panna hailuotolaisiakin paremmaksi ja virittää retroistuimen portinpieleen vaikka postilaatikoksi, kun olen viime aikoina kovasti kaivannut postilaatikolle telinettä. Vesisäiliön kanteen vain saranat, niin sinnepä olisi postipirkon kätevä heittää päivän laskut. Oikeastaan aika sopiva paikka laskuille... ja varsinainen istuinosa jäisi kukille.

Mutta retropytty on jo hyötyjäteasemalla, joten suunnittelen edelleen postilaatikkotelinettä.
             Sympaattinen ilmestys tien varressa.


Maitolaitureita ei tarvita enää ja monenlaista uusiokäyttöä niille onkin keksitty. Tässä ei säästelty kukkasten kirjossa.


Bussipysäkkimökkejä toki löytyy joka puolelta Suomen niemeä, mutta harvoissa on kesäkukkia ja lyhtyjä. Ilmeisesti Hailuodossa ei ole vandaaleja, kun saavat somisteet olla rauhassa.

4 kommenttia:

 1. Hailuoto on hieno paikka ja muistuttaa Lohtajan Vattajanniemen hiekkarantaa. Olemme lasten ollessa pieniä käyneet kerran Marjaniemessä ja pidin paikasta kovasti. Mainiot somisteet ja tuli heti niin kesäinen fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Kruunu Vuokko, Marjaniemi muistutti erehdyttävästi Vattajaa ja Kalajoen hiekkasärkkiä. Meillä oli vähän huono tuuri säiden suhteen, kun ensin oli kovin sumuista ja sateista, mutta lopulta löytyi aurinkokin.

   Poista
 2. Ihania maitolaitureita, tulee ihan Pohjoiskarjala ja Kainuu mieleen. Siellä näkee käydessään kuinka ihmiset on erilaisia, ei kajota toisen omaisuuteen. Valitettavasti täällä ruuhkasuomessa asiat on toisin. Se ollaan saatu kokea puuhamaassakin, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että Puuhamaassa on sattunut ikäviä. Meillä ei omalla pihalla saakka ole tehty tepposia, mutta yleisillä paikoilla Pohjanmaallakin osataan kyllä sotkea ja hajottaa omiksi tarpeiksi. Ihmettelin, että Hailuodossa bussipysäkeillä ei näkynyt edes seinäkirjoituksia. Taitaa olla lintukoto koko saari monessa mielessä.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!