torstai 26. marraskuuta 2015

Kuusi kuvaa kesästä

Sain kuusi kuvaa kesästä -haasteen sekä Kruunu Vuokolta blogista Puutarhan lumo että Konnadonnalta Konnadonna - kotona ja puutarhassa -blogista. Vastaan nyt teille molemmille samalla kuvasarjalla.

Kuvien pitäisi kertoa kai pihan ja puutarhan kesästä. Minusta kuitenkin tuntuu, että menneenä suvena sade pieksi pihan ja etanat jyrsivät loput. Niinpä päätin kertoa kuvin kesästä ylipäänsä. Tämä on sitten poikkeus. Yleensä pitäydyn aiheessa, paitsi ehkä harppuneulonnan kohdalla...
Kesä alkoi juhlien. Yksi perheenjäsen sai opintonsa päätökseen ja herkuttelimme Mustakarilla sekä suolaisella että makealla. Purjehdusseuran ravintolassa oli hienot puitteet ja maisemat sekä maistuvat herkut.


Juhannus kului meren äärellä saunoen ja rentoutuen. Samassa paikassa kului monta muutakin kesäpäivää ja -iltaa. Tuore vihta ei tuoksunut joka ilta, mutta toki juhannuksena.


Uusi savustuslaatikko otettiin käyttöön pihakeittiössä. Pikkusiiat maistuivat ja tunnelma oli kohdallaan.


Kesälomareissulla Itä-Suomessa tutustuimme muun muassa Kolin kansallispuiston ihmeellisyyksiin.Jännitystä elämään tarjosi bichon frisemme Pablo, 11 v.  Hänpä päätti keskellä heinäkuuta ruveta potemaan maksavaivoja. Tilanne oli vakava ja luulimme menettävämme koiran kesän aikana. Luonto on kuitenkin ihmeellinen. Koira toipui ja näyttää ainakin toistaiseksi voivan taas hyvin.

Tässä hän vilkuttelee Pyhätunturin ruskalomalla lomahuoneiston sohvalta. Toipilas jaksoi lenkkeillä, kunhan ei liikaa raahattu hyppelemään portaita ja pitkospuita. Toivottavasti tauti pysyy kurissa ja koira ilonamme vielä pitkään. Vuorotteluvapaata onkin mukava viettää yhdessä lenkkikaverin kanssa.
Kesä oli tosiaan märkä. Katetussa pihakeinussa sentään ehti puutarhurikin välillä levähtää, kun lämpömittari näytti tarpeeksi asteita. Juuri tuolla hetkellä perlargoniakaan ei näytä ihan sateen pieksämältä. Ja ainakin näyttäisi olevan vihreää.


Niin on sekin kesä yksi muistojen helminauhasta. Ja kohta on joulu :).

Tämä haaste näyttää kiertäneen jo lähes kaikissa blogeissa. Jos joku on ilman haastetta, ottakoon mieluusti tästä!

19 kommenttia:

 1. Minusta alkuperäinen ohjeistus oli että aihepiiri on vapaa. Mutta nämä ovat kivoja, kertovat mukavasti kesästäsi! :)

  VastaaPoista
 2. Paljon mukavia tapahtumia mahtuu yhteen kesään. Hienoa, että pikku ystäväsi selvisi maksaongelmista ja toivottavasti koira jatkaa vielä pitkään eloaan seurananne.
  Tuo kuva koivunvihdasta hirsiseinällä on juuri niin kesäinen ja idyllinen, kuin kesä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivuvihdassa on aina tunnelmaa. Koiran kunto on arvoitus, sisäelimistä ei koskaan tiedä. Mennään päivä kerrallaan.

   Poista
 3. Kaikki kesäkuvat tuntuvat tällä hetkellä ihanilta, kun marraskuun pimeydessä niitä katselee! Onneksi meillä on kuvia, joiden kanssa voi fiilistellä nämä muutamat talvikuukaudet. Ei mene kauaa, kun saa alkaa kevättä odottaa... Siihen asti, mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mukavia kesämuistoja! Toivottavasti Pablo pysyy terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan parasta ja nautitaan jokaisesta päivästä.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Taas aloin ikävöidä kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kohta taas täällä. Kunhan ensin joulu vietetään välissä.

   Poista
 6. Kivoja muistoja kesästä niitä onkin kivaa muistella näin pimeinä sateisina päivinä :)

  VastaaPoista
 7. Maukkaita kesämuistoja ja koirakin toipui :)

  VastaaPoista
 8. Näyttääpä herkulliselle. Meillä on kanssa savustettu tänä syksynä Siikaa ja Kuhaa jota on saatu verkolla ihan kiitettävästi syksyn aikana.
  Muuten onko teillä tietoa minne on hävinny Huiskulan sivut. En löydä niitä enään netistä kun uusivat kotisivunsa. Voitteko vinkata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, enpäs ollut huomannutkaan, että Huiskulan linkki ei enää toiminut. Uusien sivujen blogit näyttävät löytyvät tällaisesta osoitteesta:
   http://huiskula.fi/blogit
   Ja viereisestä bloginin linkistä pääsee nyt myös.

   Poista
 9. Ihanan kesäisiä kuvia, jotka saivat hymyn huulille. Kiitos <3

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!