sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Yrtit purkkiin


Yrttikeinu on kerätty pois talveksi keittiön ikkunalta ja siinä kasvaneet oreganot tai mäkimeiramit, miten vain, kuivattu.  Tuli joululahjaksi saadulle huhmareelle käyttöä, kun murskasin sillä yritit purkkiin sopiviksi.

Oregano kasvoi hyvin sisälläkin ja kukki kivasti ikkunalla. Ehkä ensi kesänä kokeilen kuitenkin jotakin muuta tuossa ikkunalla riiippuvassa kasvatustelineessä, johon kuuluvat altakasteluruukut. Mitenkähän olisi salaatti? Eivät ainakaan etanat pääsisi järsimään reikiä lehtiin.

Hmm. Talvi aikaa miettiä ja suunnitella. Se onkin melkein parasta, kun kaikki tuntuu olevan vielä mahdollista ja se kaikkien aikojen kasvatuskesä vasta tulossa.


Sain kuin sainkin keittiön kaapit siivotuksi lokakuun nimissä. Sekään ei enää ole mieltä painamassa. Ehkä nyt ehtii kunnolla kuvankäsittelyn ja opiskeluhommien pariin.

8 kommenttia:

 1. Miten olisi rosmariini? Taimia saa jo aikaisin keväällä. Ellet sitten halua siemenistä asti aloitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hassumpi idea. Oreganot kasvatin siemenestä, mutta menikin aika pitkälle kesään, ennen kuin sain satoa.

   Poista
 2. Itsekasvatetut yrtit ovat kyllä ihan parasta. Tuoretta timjamia saan vielä omalta kasvimaalta.
  Minäkin olen mieheni suosiollisella avustuksella siivoillut paikkoja. Ulkovarasto, autotalli ja vaatehuone on läpikäyty ja ylimääräiset tavarat laitettu, joko keräykseen tai roskiin. Talon ikkunat on myös ( kahta lukuunottamatta) pesty perusteelliseti. Vielä täytyy kaapit käydä lävitse hyvissä ajoin ennen joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaahan se on, kun saa nurkat siistittyä. Isossa talossa riittää niitä nurkkia ja puuhaa. Aina suursiivouksen aikaan tulee mieleen, että pienemmässäkin huushollissa pärjäisi 😊.

   Poista
 3. Salaatti saisi tosiaan sisällä olla rauhassa. Persiljakin voisi olla hyvä idea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persilja näyttää menestyvän etanoidenkin keskellä, joten sen puolesta sitä voi kasvattaa pihallakin. Toisaalta ikkunalta olisi helposti nyppäistävissa ruokaan.

   Poista
 4. Rosmariiniä minulla on ollut koko kesän ikkunalaudalla, kestävä ja hyvä yrtti.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...