maanantai 9. marraskuuta 2015

Valohoitoa puutarhurille ja kasveille


Tähän on tultu: Kirkavalolamppu on kaivettu kaapista sulostuttamaan puutarhurin aamukahvipöytää. Kaamus ja marraskuu pläjähtivät kerralla päälle kuulaiden syyspäivien jälkeen. Vaikka vieläkin on lämmintä, suppuinen taivas ja lyhyt päivä vaativat apuja.

Minulle kirkasvalohoito sopii. Miten lie huonekasvien laita? Onko kirkasvalolampun valo kasveillekin "sopivaa"? Ainakin herrasjuorun pistokas pyrkii kovasti lamppua kohti, eikä kodinonnikaan näytä panevan pahakseen.

Usein olen suunnitellut kasvilamppujen asentamista, mutta aina se on jäänyt haaveeksi. Anopilla on kasvilamppuja ja kukatkukoistavat niiden alla pimeänänäkin vuodenaikana. Niiden valo on eri väristä kuin kirkasvalolampussa, mutta liekö tuosta kirkkaastakaan tässä pimeydessä haittaa.

Päivänvalolla on ulkoiltava aina, kun siihen on mahdollisuus. Nyt on kyllä niin marraskuu, että melkein voisi talvihorrokseen vajota. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

6 kommenttia:

 1. Ainakin ennen sai ostaa tavalliseen valasimeen sopivia kasvilamppuja. Minulla on sellainen yhdessä jalkalampussa kasvien vieressä, ja ne voivat todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä sai. Pitäisi selvittää, löytyykö niitä myös energinasäästölampuista. Niissä oli ainakin ennen vähän sellainen ikävän violetti sävy.

   Poista
 2. Juu, viimeistään tänään huomasi, että marraskuu alkaa vaatia veronsa... Väsyttää kaiken aikaa. Kai tässä pitäisi alkaa popsia D-vitamiinia. Kirkasvalolampusta on varmasti sentään jotain iloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D-vitamiini on unohtunut täälläkin. Kai lampusta on apua, ainakin jos oikein kovasti uskoo niin.

   Poista
 3. On kyllä niin pimeetä ettei tavallisilla valoilla tahdo nähdä mitään. Talvihorros houkuttelis täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin. Aika ja vuodet vain vierivät niin nopeasti, että ei ehkä raaskisi horrostaa puolta vuodesta.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!