sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Valkoinen postaus
Taisi tulla valkoinen postaus, aivan vahingossa. Ulkona on täysi talvi. Puut ja pensaat notkuvat tykkylumesta. Ei haittaa, maisema on paljon valoisampi kuin viime viikolla. Pahaksi onneksi näyttää, että saamme taas ensi viikolla loskaa ja vettä. Mutta nautitaan niin kauan kuin se on mahdollista.


Joulukaktuksella on hoppu. Marraskuun kaktus ei ole vielä ehtinyt avata kaikkia kukkiaan, kun joulukaktus jo loistaa vieressä valkoisin kukin. Tämä on kyllä ehdoton suosikkini "sesonkikaktuksista". Niin herkkä ja niin valkoinen. Ja tässäkin kukkia käsittämättömän paljon. Hyvä kaktusvuosi.


Perjantaina mukaan tarttui marketista ensimmäinen joulukukka. Valkoinen tämäkin, vaikka vielä vihreältä näyttää. Ei ollut tarkoitus hankkia kukkia, mutta jotenkin ne tuntuivat kurottelevan kärryäni kohti...

Myyjä suositteli laittamaan kukan vielä viileään, jotta kukinta olisi kohdallaan jouluna. En kuitenkaan raaskinut. Kukkikoon milloin haluaa. Esimerkiksi itsenäisyyspäivä olisi erittäin sopiva kukinnan aloituspäivä valkoiselle jalolle kukalle.  Sipulista näyttää nousevan useampi kukkavana, joten ehkä kukintaa riittää vielä jouluksikin.

Kun vielä malttaisin kastelukannun kanssa ohittaa amarylliksen. Se ei myyjän mukaan tarvitse nyt ollenkaan vettä. Turhalla kastelulla kasvattaa vain hoippuraa vartta.

Tästä se  lähtee, joulukukkahössötys.

10 kommenttia:

 1. Niin kukat kurottelevat minunkin kärryäni kohti:) kaksi amaryllista ja hyasinttia päätyi jo kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, pystyin vielä vastustamaan hyasintit. Toistaiseksi.

   Poista
 2. Niinpä...kukkahössötystä riittää ympäri vuoden:D

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia. Nyt kun ulkona on jo lunta, on sisällä onneksi kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ilman huonekasveja ei talvesta selviäisikään.

   Poista
 4. Täälläkin tuli hieman lunta ja lisää saisi mieluusti sataa.
  Kylläpä sinun kaktuksesi kukkivat kauniisti ja runsaasti. Jännä juttu tuo ohjeistus amarylliksen kastelun suhteen. Toisaalla neuvotaan kastelemaan kasvi kerran viikossa, jottei kukinta taannu liian aikaisin ja toisaalla taas sanotaan, ettei kastelua tarvita, vaan sipulissa on valmiina kaikki tarvittava. No, omaani olen kastellut kevyesti kerran viikossa alakautta. Jos varsi sitten venyy liian pitkäksi katkaisen sen ja laitan leikkona maljakkoon. Näin se kestää lähes yhtä kauan hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista. Ehkä pitää sitten vähän kastella kuitenkin.

   Poista
 5. Ihanan valkoista oli meilläkin, vaan nyt vesisade sulattaa lumet pois. Heitin sinulle blogissani kesäkuvahaasteen, otatko kopin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Taisin Saada Kruunu Vuokolta saman, yritän vastailla, kun on sopiva hetki aikaa plärätä kuvia.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!