sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Maa valkoisena


Mitähän tähän sanoisi: Räntää sataa ja maa on valkoisena ensimmäistä kertaa tälle syksylle Toimelassakin. Taivas tuntuu putoavan niskaan ja valkoinen, joka taivaalta tippuu, on äärimmäisen märkää.

Kai se uusi kesä taas tulee, nopeampaa kuin uskommekaan. Ajankulu tuntuu kiihtyvän vuosi vuodelta. Voihan se olla, että lumi valaisisi tätä synkkää maisemaa. Jos tuo valkoinen olisikin lunta, eikä räntää.

Maailmalta kantautuvat uutiset eivät nekään mieltä kohota. Ei sen puoleen kotimaan talousuutisetkaan. Elämme omituisia aikoja. Omana elinaikanani ei tällaista ole vielä nähty.

                                                  

Nyt on hyvä hetki kaivaa esiin käsityöt tai hyvä kirja, esimerkiksi puutarhakirja. Tai sitten kunnon romaani. Harppuneulontaa olenkin jo aloitellut televisiota katsellessa.Talven lämpimät ja muhkeat tuubit syntyvät näppärästi harpulla. Vaihtelua puikkoihin!

8 kommenttia:

 1. Harppuneulonta - ihan uusi juttu minulle. Täällä etelärannikolla ei ole vielä lunta nähty. Saas nähdä, mennäänkö joulukuulle ennen kuin ensilumi maahan sataa.

  VastaaPoista
 2. Harppuneulonta on minullekin uutta, mutta tosin en ole käsityöihminen. Voisit laittaa blogiin ainakin kuvan lopputuloksesta.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun tekin olette saaneet lunta. Meillä on lunta jo aika pajon, ehkä ensilumi ei nyt sulakaan pois. Harppuneulonta minulle ihan uutta; näyttää hauskalta.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan kuullutkaan harppuneulonnasta, muutenkin on neulomisessa vähän niinkuin peukalo keskellä kämmentä. Mielenkiintoisen näköinen tuo kuvassa oleva neulontaväline, onko neulominen sillä helppoa?

  VastaaPoista
 5. Täällä meillä on maa vielä paljaana ja lunta saisi jo hyvin mieluusti tulla.
  Todella ikäviä ja koskettavia olivat suru-uutiset Pariisista. Tuntui suorastaan karmaisevalta lukea, että kolme iskuista oli tapahtunut ihan lomahotellimme vieressä ja käyttämämme metron ja ruokapaikkamme läheisyydessä.
  Tuo harppuneulonta on minullekin aivan uutta.

  VastaaPoista
 6. Harppuneulonta on minullekin uutta Ei mellä ole viellä tullut lunta Kyllä se voisi hieman sataa olisi vähän valoisampaa Täällä on niin kovin pimeää kun satelee ja on niin sumuistakin :)

  VastaaPoista
 7. Minullekin ihan uutta tuo harppuneulonta.

  VastaaPoista
 8. Kaikille teille yhteisesti: Pitänee tehdä poikkeus eli poiketa aiheesta puutarhablogissa, yleisön pyynnöstä. Laitan tulemaan postauksen harppuneulonnasta kuvan kera kun ehdin. Näyttää kiinnostavan niin monia.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!