tiistai 1. marraskuuta 2016

Kaktusten kalenteri pelittääJahas, se on sitten marraskuu. Asian voi tarkistaa vaikkapa kaktusten kukinnasta. Mistähän ihmeestä marraskuun kaktus tietää, että nyt on alkanut marraskuu? Kukat vain ilmestyvät jostakin syystalven pimeydessä. Luonto on ihmeellinen.Me ihmiset vekslaamme kelloja talvi- ja kesäaikaan. Kasvit tietävät muutenkin, että on aika loistaa. Marraskuun kaktuksen kukinta on alkanut, mutta nuppuja avautunee vielä viikkoja.
Marraskuun  kaktuksen serkku, valkoinen joulukaktus on myös innostunut työntämään nuppuja. Sen pitäisi vielä vähän aikaa sinnitellä, että kukkia riittäisi jouluun asti. Ehkä se avaa punavalkoiset kukkansa jo joulukuun alkupäivinä tänä vuonna. Avatkoon, minun puolestani.

15 kommenttia:

 1. Minun kaktus on yleensä ensimmäisen kerran kukkinut syksyllä, kun tuon sen sisälle, mutta tänävuonna ei kukkinut. Nyt alkaa nuppuja näkymään..:)

  VastaaPoista
 2. Meillä on marraskuunkaktuksella yhtä hyvä sisäinen kello kuin hoitajallaan:kukkii ihan milloin sattuu:D

  VastaaPoista
 3. Upea kukinta marraskuunkaktuksessasi. Minunkin viimeksi pari vuotta sitten kukkinut valkoinen marraskuunkaktukseni innostui tekemään nuppuja tänä syksynä. Innolla odotan sen nuppujen avautumista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nuput ovat jo, varmasti ne myös avautuvat. Odotus palkitaan.

   Poista
 4. Voi miten hieno kukinta. Minulla ei ole kaktusten kukinnasta mitään merkkejä, vaikka viettivät suuren osan kesästä ulkona pensaan alla. Yleensähän ulkoilu virittää kaktukset kukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kaktukset viettävät kesänsä sisällä unohdettuina. Hoksaan ne yleensä sitten, kun nuppuja alkaa ilmestyä. Keväällä en vain muista siirtää niitä ulos.

   Poista
 5. käsittääkseni joulukaktukset reagoivat vähentyvään valoon, taisi olla alle 12 tuntia valoa päivässä, niin ne kukkivat. Kauniita ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä kumma, että kukkivat. Valoa ei ole montaa tuntia päivässä.

   Poista
 6. Olet kyllä taitava! Noin mahtava kukinta ei varmaan joka mökissä onnistu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä avainsana onkin mökki. Tässä mökissä ikkunat ovat isot ja niitä on paljon. Aurinkoa riittää kesällä.

   Poista
 7. Onpa komeat nuput! Valkoinen kaktus täälläkin pukkaa jo kovasti nuppua. Oman marraskuun kaktuksen onnistuin nujertamaan kun kylmettyi rukka tuolla kasvihuoneessa...

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...