perjantai 25. marraskuuta 2016

Herkkää valkoistaValkoisesta joulukaktuksesta on tullut suosikkini huonekasvien joukossa. Tätä valkoista, aavistuksen punertavaa herkkyytä ei yksinkertaisesti voi vastustaa. Miten luonto on voinutkin keksiä näin monimutkaisen ja kauniin kukinnon karuun kaktukseen, joka ilahduttaa kaikkein synkimpään kaamosaikaan?

Tämä on joulukaktus, mutta jostain syystä se haluaa tänä vuonna kukkia jo marraskuussa. Harvinaisen runsaasti vielä.Näiden kukkasten rinnalla kelpaa odotella ensimmäistä adventtia ja kääntää ajatuksia jouluun.

Jälkihuomautus:
Kuten alla kommenteissa minua paremmin asioista perillä olevat lähteet arvelevat, valkoinen kaktukseni on ilmeisesti myös marraskuun kaktus eikä joulukaktus, jollaisena se on minulle aikanaan myyty. Googlettelin asiaa ja netissä kerrotaan, että aitoa joulukaktusta ei olisi ollenkaan myytävänä, vaan marraskuun kaktuksen eri värejä myydään myös joulukaktuksen nimellä. Aitoon, vanhaan joulukaktukseen voi kuulemma vielä törmätä jossakin laitoksessa tms.


Kaktukset erottaa mm. lehtien mallista. Marraskuun kaktuksella on suipommat piikikkäät lehdet, joulukaktuksella pyöreät. Joulukaktus ilmeisesti myös kasvaa hieman enemmän riippuvana ja todella suureksi. Että näin sitä oppii joka päivä uutta. Etäisesti muistelen, että joku olisi kommenteissa tästä asiasta aiemminkin maininnut, mutta asia oli vaipunut unholaan. Nytpä tiedän, kiitos teille hyvät lukijani!

5 kommenttia:

 1. Minulla on samanlainen, juuri avannut ensimmäiset nuppunsa. Kovasti sitä odotan joka vuosi.
  Epäilen, että voisi olla marraskuunkaktus. Tosin en päässyt eroista selvyyteen, jun yritin googlettaa.
  Kaunis on, ja kukkii toistamiseen jälleen alkukeväästä, kun on sille sopivan sorttisesti valoa.
  Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on! Lehtien muodon perusteella sanoisin myös marraskuun kaktukseksi.

  VastaaPoista
 3. Riitta ja Gitta: Luotan asiantuntemukseenne. Hyvinkin tämä voi olla marraskuunkaktus vaikka se on minulle kyllä joulukaktuksena aikanaan myyty. Kaikki on mahdollista. MInä en ole lehtien muotoon sen kummemmin perehtyny.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!