tiistai 22. marraskuuta 2016

Mehevä mehitähti


Tein luultavasti rikoksen kasvikuntaa kohtaan, kun istutin marraskuun pimeydessä mehitähden uuteen ruukkuun. Tämä mehevä tähtönen tuli Toimelaan viime jouluna kimalteella koristeltuna, pienessä lasimaljassa. Se on porskutellut sisällä vuoden erinoimaisesti. Hileet on pesty pois ja kasvi tursui yli lasimaljasta. Oli aika muuttaa majaa. Mehitähti on nyt halkaisiljaltaan liki 20-senttinen.

Mikä ihmeen tähtönen tämä tukevalehtinen kasvi sitten on? Jouluistutuksissa mehitähdet näyttävät yleistyneen. Nykyisin suositaan istutuksissa kertakäyttötavaran sijaan kestäviä kasveja, joista saa huonekasveina pitkään iloa.

Mehitähden lehdet ovat koristeelliset ja kasvi on tosiaan helppohoitoinen. Se menestyy, kun sen istuttaa kaktusmultaan. Netistä löytyvien ohjeiden mukaan kasvia kastellaan niukasti, talvilevon aikana ei juuri ollenkaan. Itse olen kastellut kuten muitakin huonekasveja, mutta pitänee nyt ruveta pihtailemaan veden kanssa.

Mehitähdet pitävät aurinkoisesta ikkunasta ja kesällä ulkoilusta. Ne voi jopa jättää talvehtimaan ulos. Hyvänä talvena talvehtiminen voi hyvinkin onnistua. Puutarhamyymälöistä mehitähtiä myydään keväisin pihan istutuksiin.

4 kommenttia:

 1. Olet taitava kukkien kasvattaja, kun tuonkin kaunottaren sait pidettyä hengissä. Minä epäonnistuin saman kasvin kanssa. Suuttui, kun pesin kimalteet pois ja kuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, mitenkähän se niin tulistui. Minusta tuo ei ole kaivannut erityistä hoitoa.

   Poista
 2. Itse olen surkutellut noita mehitähtiä glitter-kerroksiensa alla. Onneksi sait pestyä kimalteet pois ja pelastettua kasvin:) Minusta tuo on paljon kauniimpi ilman kaikenmaailman kimalteita.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...