sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Tintillistä isäinpäivää


Isäinpäivän kunniaksi asennettiin uusi lintujen ruokabaari. Tässä baarissa listalla on kuorittuja auringonkukansiemeniä. Näyttävät maistuvan ainakin tinteille.

Meillä on nyt kolme eri ruokintapistettä, joissa tarjoilu vaihtelee. Auringonkukansiementen lisäksi tarjolla on rikottuja maapähkinöitä ja siemenseosta. Olen odottanut, että lisääntyvä ja monipuolistuva tarjonta lisäisi myös lajikirjoa omalla pihalla. Toistaiseksi olemme kuitenkin bonganneet vain edellisistä talvista tuttuja vieraita: sinitiaisia, talitiaisia, hömötiaisia, pikkuvarpusia sekä vähemmän toivottuja harakoita ja naakkoja. Keltasirkkujen parvetkin ovat vielä poissa.

Eniten odotan punatulkkuja, joita en ole nähnyt pihan ruokintapaikoilla moneen vuoteen.


Mahtaisiko syyllinen punatulkkujen puuttumiseen löytyä tästä kuvasta? Eppu-kissa vaanii aikansa kuluksia harakkaa, joka taas odottaa kieli pitkällä, että tirpasta tipahtaisi jotakin maahan. Harakat ja naakat eivät pääse käsiksi tirpan tai tämän riippuvan lintumökin tarjoiluun, mutta avolaudan pähkinät ne kyllä popsivat hetkessä. Näkehään tuon harakan mahasta; lihava kuin mikä!

Eppuhan ei harakkaa saa kiinni ja 15-vuotias pyyntikissa tietää sen oikein hyvin. Kunhan aikansa kuluksi testaa. Rouva kissaa pihalla pyörivät lintuparvet häiritsevät suunnattomasti. Vanhasta on tullut vain niin viluinen, että enimmäkseen se sisältä ikkunanlaudalta pitää vahtia ja säksättää. Linnut eivät ole vahtikissasta tietävinäänkään.


Tämä uusin ruokintapaikka on aivan keittiön ikkunan takana. Siitä onkin mukava seurailla lintujen touhuja. Ne ovat aika eteviä ja ahkerasti asialla, kun lumi ja pakkanen ovat ehtineet Toimelaan asti.

10 kommenttia:

 1. Meillä harakat käy heilauttamassa lintulautaa niin, että siemeniä putoaa maahan ja niiden ulottuville. Keltasirkut myös kiittää, joten ei täysin paha tapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakat ovat kyllä oppivaisia. Kyllä ne temput keksivät.

   Poista
 2. Nätti ruokintalaite. Pitäisikin löytää tuollainen.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuva tuo kun Eppu vaanii :D. Minäkin odotan niitä punatulkkuja tulevaksi. Naapureilla niit´ä jo kävikin, pitää miettiä miten saisin ne meille houkuteltua.

  VastaaPoista
 4. Punatulkku on varovainen lintu. Meiltäkin ne ovat kadonneet, vaikka pähkinöitä yritän tarjoilla.
  Joskus näyttää, että harakat tosissaan härnäävät vanhoja kissoja tai liekaan kytkettyjä koiria.

  VastaaPoista
 5. Lintuja on täälläkin piisannut lintulaudoilla, pääasissa tinttejä ja varpusia, pari punatulkkua piipahti myös yhtenä päivänä, sekä viherpeippoja. Näitä on kyllä kiva seurata. Ihanan pirteä ruokabaari!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...