keskiviikko 13. syyskuuta 2017

TalikkohommiaToisin kuin puutarhaohjelmista voisi kuvitella, pihahommat ovat usein aivan muuta kuin ruusuntuoksuista rapsuttelua olkihattu päässä. Tähän aikaan vuodesta kotipuutarhuri katselee muun muassa kompostin lieroja ja heiluttaa hiki hatussa talikkoa.

On nimittäin aika tyhjentää lehtikompostit ja tehdä tilaa uudelle tavaralle, joka kohta tipahtaa haravoitavaksi nurmikolle. Tässä kompostissa on toki muutakin kuin lehtiä, esimerkiksi vanhoja kukkia ja muuta maatuvaa puutarhajätettä.

Aika nopeasti lierot ja sateet tekevät jätteestä mullan tapaista mössöä, jota kärräsin jälleen pensaita höystämään.


Kahdeksan kottikärryllistä päätyi orapihlaja-aidan alle. Lähes koko aidan alus sai katteen. Vaikka tuli hiki ja lihakset kyykkimisestä kipeiksi, tykkään kompostoinnista kuin hullu puurosta. On niin ihanaa, kun roskasta tulee hyötytavaraa. Palkitsevaa, todellakin.

Talousjätekompostori saa vielä pari viikkoa muhia. Kun aika on kypsä, sekin päätyy hyötymaalle jälkikompostoitumaan.


On myös aika kerätä puutarhakalusteita talviteloille. Vaikka pakkaset vielä antavat odottaa itseään ja kukinta pihalla jatkuu, aurikovarjo joutaa jo varastoon.

8 kommenttia:

 1. Kompostointi iha koukuttavaa puuhaa ja niin kovin palkitsevaa <3 Mukavaa syksyn aikaa Sinulle <3 Toivotaan poutapäiviä, jotta voidaan puuhastella ulkona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoiset syyspäivät olisivat paikallaan, mutta kyllä pikku sateessakin voi onneksi pihalla puuhailla.

   Poista
 2. Komposti on ruskeaa kultaa ja ihan parasta maanparannusainetta.

  VastaaPoista
 3. Komposti pitää maan elinvoimaisena

  VastaaPoista
 4. Olemme ajatelleet tehdä jossain vaiheessa lähelle, puutarhaan kolmiosaisen kompostin. Sitä jätettä kun tulee syksyisin tosi paljon. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärräämisen vaivaa säästää tosiaan, jos kompostin saa sijoitettua lähelle jätteen syntypaikkaa.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!