maanantai 26. maaliskuuta 2018

Talvea uhmaten pääsiäistä kohti


Tuli hankittua pääsiäiskukat hiukan etuajassa, kun olivat niin kivasti jo viikko sitten tarjolla :). Nämäkin shampanjankeltaiset tulppaanit ovat jo parhaat päivänsä nähneet.

Pääsiäiseksi joudun lähtemään uusille hankinnoille, mutta ei harmita. Tämä oli niin erikoinen ja kaunis väri, että sitä ihaili mielellään jo etuajassa.
Valkoinen helmililja oli viikko sitten ihan nupuilla, mutta sekin availee kukkiaan nopeaan tahtiin sisätiloissa. Pitänee siirtää viileään muutamaksi päiväksi, jotta iloa riittää vielä pääsiäisenä.

Hennoissa kukissa on hieno, mutta mieto liljan tuoksu. Tykkään näistä kovasti.
Tete-narsissit oli tarkoitus laittaa porraspäähän, mutta ei onnistunut vielä. Lunta on tullut joka päivä lisää ja pakkastakin on öisin parikymmentä astetta.

Siinäpä nuo kököttävät viileän eteisen nurkassa odottamassa pääsiäistä ja toivottavasti hieman lauhempia kelejä. Alle kymmenen asteen pakkasissa tetet vielä pärjäävät, mutta tämä on jo vähän liikaa.
Maarianpäivä tuli ja meni, mutta lumikasat vain kasvavat. Toisen mummon grillikodan katolta pudoteltiin eilen puolen metrin lumikerros. Toinen mummo taas muisteli vanhaa sanontaa, että se mikä on maariana katolla on vappuna vaossa. Näyttää siltä, että Toimelassa hiihdetään vielä vappunakin, jos sananlasku pitää paikkansa.

Taimenalut näyttävät lähes absurdeilta pihan lumista maisemaa vasten. Aurinko sentään paistaa ikkunasta, joten toivoa kesästä on.

Alan jo kyllästyä talveen, mutta ei auta. Hiihtämään on lähdettävä, kun on aurinkoinen vapaapäivä. Illalla on vielä tarjolla rentouttavaa joogaa. Ihan kiva vapaapäivä siis kuitenkin.

11 kommenttia:

 1. Kivoja kevätkukkia. Helmikset ovat tosiaan söpöjä :) Jospa nämä lumet tästä vielä joskus sulaisivat... Mukavaa uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juhannuksena varmaan on jo paljon vähemmän lunta :)

   Poista
 2. Tuoksuvat pääsiäiskukat ovat aivan ihastuttavia, pidän erityisesti perunanarsissin tuoksusta. Täälläkin on hanget korkeat nietokset ja vaikka kevät on jo pitkällä, niin pyryssä pyllerretään harvase päivä. Nätisti siellä taimet vihannoi auringossa. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyryssä pyllerretään :), olipa ihanasti muotoiltu! Juu sisällä eivät taimet tiedä pakkasesta ja tuiskusta.

   Poista
 3. Kevättä odotellessa saa ja pitääkin nauttia kaupan kukista. Olen odottanut leudompia säitä, jotta voisin laittaa narsisseja sisäänkäynnin laatikoihin. Ei taida ihan vielä pääsiäisenä onnistua, mutta kenties sen jälkeen...
  Mukavia hiihtoretkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei vielä voi ulos laittaa. Pitkä on odottavan aika.

   Poista
 4. ihania kukkia! Juu, saisi jo lumet sulaa...

  VastaaPoista
 5. Kauniit apääsiäiskukkia, tuo valkoinen helmililja on myös niin kaunis! On niin kylmää ettei narsisseja uskalla ostaa ulkoasetelmaan, mutta jospa se sää vähän lämpiäisi pääsiäiseksi. Minä ostin sunnuntaina kun oli niin mainio tarjous, 20 kpl tulppaaneita maksoi 5e.
  Söpöt taimenalut, niiden kasvua on niin mukava seurata.

  VastaaPoista
 6. Täällä meilläkin yöpakkaset estävät sipulikukkien laittamisen portaille ja sisääntuloon. Päivisin on ollut jo pitkään ihana auringonpaiste, joka nostaa mittarilukeman ihan lähelle nollaa.
  Mukavaa ja aurinkoista pääsiäisviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 7. Narsissit ja helmililjat tuovat ihanasti kevään tunnelmaa! Minäkin laitoin niitä sisäänkäynnin luo ja nyt sitten roudailen niitä sisälle ja ulos kun öisin on niin kylmä. Kevät saisi tulla jo. Mukavaa pääsiäisen aikaa😊

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...