tiistai 1. toukokuuta 2018

Hujoppeja ja muuta vappukivaaTomaattini ovat tänä keväänä aivan liian innostuneita kasvamaan. Siis siihen nähden, että ulos pääsee vasta kuukauden päästä aikaisintaan.

Vappu kului näitä hujoppeja isompiin ruukkuihin siirrellessä ja kepittäessä. Tukikepeiksi katkoin hätäpäissäni tuoksuvadelman viimevuotisia kukkaoksia, jotka muutenkin otan aina keväällä pois. Näyttävät toimivan tomaatintukina ihan hyvin.Mahtavatko kepit riittää, jos kasvu jatkuu samaan tahtiin. En tiedä miksi nämä nyt näin ovat innostuneet, lajikkeesta riippumatta. Vai olisinko sittenkin kylvänyt aikaisemmin kuin muina keväinä?


Vilpola alkaa joka tapauksessa muistuttaa viidakkoa. Jälleen kerran olen surffaillut kasvihuonekauppojen sivuilla. Oikeaa, isoa kasvihuonetta en vieläkään ole hankkimassa, mutta ehkä täytyy hommata lavakaulusten päälle viritelmiä, joita tuntuu useammassakin puutarhamyymälässä olevan tarjolla. Tai kenties seinän vierelle rakennettava "puolikas".

Hiukan ovat kasvatukseni eri vaiheissa, kun vielä eilen kylvin kurkkua. Ehtinevät hyvin kuukaudessa ulkoilukuntoon.


Tässä on Toimelan vapputervehdys teille, hyvät lukijat! Pihahortensia pääsi ulkoilemaan eilen, kun aurinko helli. Tänään se on sitkeästi jatkanut ulkoiluaan, vaikka on tuullut ja iltasella alkoi sadellakin. Ei kuitenkaan ole kylmää, vaan lämpötila on koko päivän pysytellyt kymmenen asteen paremmalla puolella. Hauskaa vappuiltaa siis!

4 kommenttia:

 1. Hienot tomaatit! Minullakin ovat jo melkoisia hujoppeja, mutta kukintaa ei näy vielä. Täytyykin alkaa uudestaan noiden siirtopuuhiin. Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
 2. Ohhoh! Mitäs olet tomaateille syöttänyt kun noin ovat innostuneet venymään?? Mun on vasta vaaksan mittaisia... Ihana hortensia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain luomuravinnetta viime vuotisista varastoista :). En nyt muista nimeä, mutta keltainen pussukka se oli.
   Ei niiden vielä noin suuria tarvis olla...

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!