sunnuntai 27. toukokuuta 2018

TulppaanikoosteNytpä taltioin kuluvan kevään tulppaanisatoa. Olen huomannut, että syksyllä en muista enää ollenkaan, minkä värisiä sipulikukkia keväällä missäkin kukki. Niinpä minulla kukkiikin valitettavan runsas värikirjo sikin sokin.

Jospa kuvat vähän auttaisivat päättämään, mihin ensi syksynä kannattaisi lisätä sipuleista ja minkä värisiä. Harvemmin tulppaanit Toimelassa useampaa vuotta kukkivat, mutta mennyt talvi oli armollinen ja moni sipuli selvisi.

Enimmäkseen tulppaanit ovat kuitenkin viime syksynä maahan laitetuista sipuleista. Tässä kukkii Cafe Noir edessä ja taustalla valkoisia Violet -lajitelmasta.

Tres Chic on varsinainen kaunotar. Hentoa keltaista ja valkoista raitoina, pikarimallia ja monesta sipulista ovat nousseet "kaksoset". Herkkä ja kaunis lajike.
Tässäpä Violet -lajitelman violettia osuutta. Nousevat valkoisia hitaammin, mutta sieltä kuitenkin tulevat. Ei kiirettä.


En ole satavarma, mutta luultavasti tämä on aniliini Aafke. Tai sitten jotain vanhempaa vuosikertaa. Mutta jos tämä on vanhempaa, niin missähän anliinit Aafket luuraavat?
Ehkäpä täällä, kirsikkapuun alla. Pikkupenkki puun alla on lämpimässä paikassa ja sipulikukat alkavat olla tältä keväältä entisiä. Oranssikeltainen Blushing Lady on vanhempaa vuosikertaa, mutta todella kaunis. Tässä jo hieman elähtäneenä.Punainen Red Impression oli vuosi sitten valtavan suurikukkainen. Nyt kukan koko on hieman maltillisempi, mutta kukkia on noussut kiitettävästi. Tres Chicin seasta tietenkin.


Huonomuistisen kannattaisi varmaan harrastaa vain paria yhteensopivaa väriä tulppaaneissa vuodesta toiseen. Näistä kuvista saa hyvin käsityksen, mikä värien kakofonia täällä on vallalla. Mutta nautin näistä silti täysin siemauksen, yhdessä ja jokaisesta erikseen.

4 kommenttia:

 1. Tumma lila ja valkoinen ovat hieno pari, samoin punaisen sävyt ja vaaleat. Tuskin mikään kakofonia sentään vallitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma lila on kaunis, mutta se ei kovin kauas erotu penkistä. Ihaniahan nuo ovat kaikki.

   Poista
 2. Tulppaanit ovat ihania ja värejä saa olla runsaasti näin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä jumittuu joihinkin väreihin. Juuri huomasin, että lähes kaikki tänä keväänä hankkimani kesäkukat ovat pinkkejä tai jotain vaaleanpunaisen sävyä. Ei mikään harkittu juttu sekään.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!