sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Hyppy hiihtoladuilta suoraan kesään


Ei meinaa pää pysyä mukana vauhdissa, kun talvi vaihtui kesäksi lähes ilman kevättä. Toukokuu on ollut Toimelan viitosvyöhykkeelläkin ihmeellisen lämmin ja kesäinen. Kukinta on täälläkin alkanut.

Nurmikon leikkasin tänään ensimmäistä kertaa ja kaikki kasvaa niin, että ei huvittaisi tehdä mitään muuta kuin istua ihmettelemässä ja nuuskimassa tuomen kukkia. Juurihan hiihdimme jäillä ja nyt on helteistä.Niin helteistä, että perennatkin alkavat kärsiä kuivuudesta. Pikkusydän ainakin näyttää nahistuneelta. Olen joutunut kastelemaan jo useamman kerran.


Kevätvuohenjuuren keltainen kevätloisto alkaa taas. Se on takuuvarma ja luo aurinkoisen ilmeen koko pihaan.


Alppiruujusujakin olen kastellut ahkerasti ja nuput näyttävät voivan hyvin. Odotettavissa kaunista kukintaa, jos kaikki menee hyvin. Majakan juurella tulppaanimeri availee nuppujaan.

Tämä on niin parasta aikaa vuodesta! Toukokuusta juhannukseen kaikki kasvaa niin, että kasvun melkein näkee, jos malttaa pysähtyä. Jos vielä pieni vesisade saataisiin alkuviikon lämpimien lisäksi, niin kaikki olisi pihalla jotakuinkin täydellistä.

6 kommenttia:

 1. Tänä vuonna kevät saapui vauhdilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Nyt vähän jännittää, painuuko mittari ensi yönä pakkaselle. Ennusteen mukaan siinä hilkulla on.

   Poista
 2. Voisi tosiaan sanoa että kesä on jo alkanut. Harmi kun kaikki kuivuudesta ja kuumuudesta johtuen kuihtuu niin nopeasti. Onneksi hetken pääsee kaikesta nauttimaan. Ja jännä miten sitä viime kesän jälkeen edes kaipaa vesisadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä sitä tosiaan kuvitteli, että koskaan ei enää toivo vesisadetta...Mutta nyt luontoa janottaa ja minullakin on allergiaoireita. Pieni yösade helpottaisi kummasti.

   Poista
 3. Minäkin kastalin ensimmäistä kertaa muutaman penkin rivarinpihalla . Kevätvuohenjuuri tuo kevään pihaan jo aikaisin ja kukinta kestää melko pitkään. Mukavaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätvuohenjuuri on tosi aurinkoinen ja kiitollinen perenna. Nautin alkukesästä.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...