lauantai 5. toukokuuta 2018

SisäilojaLeikkelin omenapuusta oksia viikkotoista sitten ja toin niitä maljakkoon sisälle.
Pian näyttäisi Sallan kukinta alkavan, mutta vain sisätiloissa. Kiva seurata kukinnan edistymistä keittiön ikkunanlaudalla.Muitakin yllätyksiä ja ilonaiheita sisällä on tarjolla. Marraskuunkaktus on kukkinut pääsiäisestä saakka, samoin kiinanruusu. Viirivehka aloittelee kukintaansa.

Suurin yllättäjä on kuitenkin juoru, joka vaatimattomana vihertäjänä innostuu joskus kukkimaan. Herkkiä, valkoisia kukkahuntuja ei tosiaankaan ole tarjolla joka vuosi, ei edes joka toinen. En ole saanut selville, miksi juoru joskus kukkii, mutta yleensä ei ainakaan minulla.


Vanhat saintpauliani olivat talvella niin kärsineen oloisia, että hävitin ne tyystin. Ajattelin, että hankin tänä keväänä keittiön pohjoisikkunalle jotakin aivan muuta.

Kuinka ollakaan. Menin paikalliseen kukkakauppaan ja löysin nämä. Samana aamuna myyntiin tulleita freesejä santtuja ei voinut ohittaa. Väri ei istu ollenkaan keittiöni kesälookiin, mutta mitä siitä. Piristävät näin varhain keväällä, kun ulkona ei mikään oikein edes viherrä vielä.

6 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea tuoda omenapuun oksia sisälle kukkimaan. Ovat niin kauniita. Upean väriset saintpauliat. - Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Aikanaan kun minulla oli juoru, se innostui myös joskus kukkimaan. Ihana ajatus kukkivasta omenapuusta maljakossa!

  VastaaPoista
 3. Omppupuun oksia voisi kyllä käydä napsimassa muutaman maljakkoon. Nyt on ollut ihanan keväinen ja lämmin päivä. Ihan innolla on tullut touhuttua tuolla pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeesti luonto on ottanut viivästynyttä kevättä kiinni hetkessä. Ei meinaa keritä haravan varteen ja ruohoa jo puskee.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!