torstai 27. kesäkuuta 2019

Lamohietakirsikka ei selvinnyt talvesta


Pettymyksiä riittää. Vuosi sitten elokuulla istuttelin suurin odotuksin etupihalle, entiseen saniaispenkkiin pikkupuita ja kuunliljoja. Valitettavasti kaksi vartettua lamohietakirsikkaa paleltui talvella ja jouduin kaivamaan ne keväällä ylös penkistä.

En raaskinut heittää kuolleita puita pois, kun ne olivat niin kivan näköiset talvella jouluvaloilla koristettuina. Rangat saavat toimittaa valopuun virkaa myös ensi syksynä.


Lamohietakirsikoiden keskelle istutettu pikkusyreeni sen sijaan selvisi talvesta ja pohjoisen viimoista. Niinpä päätin korvata reunoilla olleet lamohietakirsikat samanlaisilla pikkusyreeneillä. Jos ne kerran tuossa paremmin menestyvät, niin olkoot syreeniä. Vaikka pihalla on kyllä erilaisia syreeneitä jo niin paljon, että tuoksu välillä meinaa ylittää kestokyvyn. Tämä pikkupuu on kuitenkin ihan oma lukunsa.

Lamohietakirsikat olivat syksyllä istutusvaiheessa voimallisia ja näyttivät hyviltä, mutta koskaan ei voi tietää mikä menestyy. Jos veikata olisi pitänyt, olisin veikannut syreenin paleltuvan ennen lamohietakirsikoita.

4 kommenttia:

 1. No onpa todella harmi, etteivät lamohietakirsikat selvinneet talvesta, niin upeilta ne näyttävät kuvassa. Olisikohan melko myöhäinen istutus osasyynä menehtymiseen? Palibin pikkusyreenit ovat kauniita. Toivotan niille menestystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö elokuu yleensä ole vielä sopiva aika istuttaa? No, pikkusyreeni onneksi näyttää menestyvän.

   Poista
 2. Voi kurjuus! Muutaman kerran olen minäkin syksyllä istuttanut puita ja huonosti on käynyt aika monelle. Nuo pikkusyreenit näyttävät hienoilta.

  VastaaPoista
 3. Voi harmitus nämä menetykset harmittaa niin työnä kuin rahanakin ja yksi unelma ei toteutunut. Meillä myyrä söi talvena valkeakuulaan juuret ja se on nyt aivan ruskea. Pois emme ole sitä vielä kaivaneet. Se tuotti jo hedelmääkin kivasti. Toivottavasti sureenisi menestyy.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!