lauantai 1. kesäkuuta 2019

Sitkeimmistä sitkeimmät orvokit


On pakko ihailla pikkuorvokkien sitkeyttä. Mistä ihmeestä näitä oikein putkahtelee itsekseen talven jälkeen? Pation laattakiven sementtisaumoista...



Perennapenkistä kuin riviin istutettuina...



Kuivana viime kesänä keltaiseksi palaneelta nurmikolta. Miten nämä kasvavat sammaleen seassa, kun nurmikko kärsii pälvikaljusta?

Kauniitahan orvokit ovat, mutta kaikkia ei voi ruohonleikkurilla kiertää eikä säästää. Harmillista sinänsä. Joskus tuntuu, että orvokit viihtyvät paremmin aivan jossain muualla kuin siellä, mihin ne istutetaan.



Mutta kukka kuin kukka. Pääasia, että on kukkia ja nämä kaverit näyttävät ehtivän jokaiseen kukkaan. Kevätvuohenjuuri on erityisen suosittu pörriäiskukka keväällä.

7 kommenttia:

  1. orvokit on vahvoja.meilläkin kukkii leikkipihalla suojana ylösalaisin olevan kuramaton kolosta.onneksi lapset eivät ole rikkoneet.

    VastaaPoista
  2. Meillä taas orvokki työntyy vesipaljun ja kivikon välistä paikasta, jossa tuskin on maata. Sinnikkäitä ovat, ja kauniita. Miten olisi, jos tuolla kohtaa kasvaisikin nurmikon sijaan laaja lämpäre keto-orvokkeja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kertakaikkiaan ihana ajatus, mutta millä ilveellä nurmikon saisi alta hävitettyä...

      Poista
  3. Orvokkien sinnikkyyttä olen minäkin ihastellut. Hiekkakäytävälle ilmestyneen orvokin kaivoin hellästi ylös ja istutin kukkapenkkiin. Siellä se nyt elelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekisi minunkin mieli, mutta näitä on nyt niin paljon, että ei taida viitsiä siirtopuuhiin ryhtyä.

      Poista
  4. Sinnikkäitä sissejä ovat ja kiitettävästi kylväytyvät sinne tänne.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!