keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Ahkeraliisaa ja kelloköynnöstä kylvämässä


Sainpas minäkin lopulta siemenkylvöt alkuun pari päivää sitten. Olen jo monta viikkoa ihaillut blogeissa esiteltyjä kylvöksiä, mutta itse sain hankituksi siemenetkin vähän myöhässä. Mutta arvelen näiden vielä kesään mennessä ehtivän.

Ahkeraliisaa kylvin toista kertaa. Viime vuonna ne onnistuivat hyvin ja päätin ottaa uusiksi. Toimelan pohjoiseen suuntaavilla, varjoisilla portailla on ahkeraliisalle sopiva kasvupaikka. Kasvattaminen ei ole vaikeaa, kun pikkuriikkiset siemenet lopulta saa heitettyä mullan päälle. Niin pieniä ovat siemenet, että usko niiden kasvuvoimaan on kyllä kylvövaiheessa koetuksella.

Kelloköynnöstä olen joskus myös kasvattanut. Se on yksi kauneimmista köynnöksistä, mutta vaatii lämpiman kesän ehtiäkseen kukkia. Toivotaan, että ensi kesä olisi lämmin ja pitkä.

Ostosiementen lisäksi kokeilin kylvää myös miinanköynnöstä. Minulla oli sitä viime kesänä ensimmäistä kertaa ja keräsin syksyllä siemeniä. Saapas nähdä lähtevätkö kasvuun.

Näillä alkoi kevään esikasvatus Toimelassa. Maaliskuulla jatkan tomaateilla ja siitä sitten pikkuhiljaa kesää kohti ilmaantunee lisää purkkeja ikkunanlautoja koristamaan, jos vanhat merkit paikkansa pitävät.

8 kommenttia:

  1. Kiva kun sinulla on jo kesä mielessä. Onnea kylvöille ja hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Tästä se alkaa ja vauhti vain kiihtyy. Ahkeraliisaa en ole koskaan itse kylvänyt, vaikka varjoisemmalle puolelle sitä joka kesä istutan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahkeraliisaa kasvatin viime kesänä ensimmäistä kertaa siemenestä saakka ja se onnistui yli odotusten. Kannattaa kokeilla.

      Poista
  3. Mukavat kylvökset olet tehnyt. Minulla oli viime vuonna valkoista kelloköynnöstä ja hyvin kasvoi ja kukki viimevuonna. Nyt kuitenkaan en tänä vuonna laita sitä. Ahkeraliisaa en ole koskaan kasvattanut mutta kaunis kukka se on. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoista kelloköynnöstä oli minullakin joku vuosi sitten, nyt vuorossa lila. Ahkeraliisaa kannattaa kokeilla kasvattaa itsekin.

      Poista
  4. Kelloköynnökset jätin väliin tänä vuonna, mutta ahkeraliisat nousee jo. On tämä jännää aikaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukavaa on aina töistä tullessa käydä luuraamassa, onko mullan pinnalla elämää. Tänään muuten pilkistivät pikkuruiset ahkeraliisan alut, viikko kylvöstä.

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!