tiistai 11. helmikuuta 2020

Käpytuija ruukussa



Viime vuosi taisi olla erityisen hyvä käpyvuosi tuijille. Toimelan tuijat kukkivat ja käpyilivät ruskeasti ja rehevästi. Samaa olen lukenut muistakin blogeista syksyn päivityksistä. En ole ainakaan itse aiemmin törmännyt yhtä runsaaseen käpysatoon.

Oikeastaan kiinnitin huomiota käpyihin vasta marraskuulla, kun ripustin tuijaan jouluvaloja. Minusta oli ihana nähdä, että tuijani viihtyy ja haluaa jopa lisääntyä plantaasillamme. Eivätköhän kävyt tuosta katoa vehreyttä ruskettamasta, kun sen aika on.


Enemmänkin minua ihmetyttää, että tämä yksilö on kasvanut samassa, pienessä betoniruukussa jo 15 vuotta. Se näyttää edelleen voivan hyvin. En olisi uskonut, kun kasvin aikanaan pienenä alkuna ruukkuun istutin. Sen kaveri vierestä kuolikin muutaman talven jälkeen, mutta tämä on pärjäillyt.

 
Ruukku ei ole suuren suuri. Epäilen, että juuriston ympärillä ei enää juuri multaa ole. Kastelen tuijaa kyllä ahkerasti kesällä ja heittelen muistaesani lannoitettakin. Ehkä se niillä porskuttaa vielä tämänkin talven yli. Jännittävää, kuinka vähään jotkut kasvit tyytyvät.

6 kommenttia:

  1. Minäkin ihmettelin syksyllä meidän tuijien käpyjä. Ajattelin etten ole vaan ennen kiinnittänyt niihin huomiota.
    Äidin jäämistössä olisi pari tuollaista betoniruukkua. Pitäisi maalata ne ja ottaa käyttöön. Hyvin on tuijasi pärjännyt ruukussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usko tai älä, mutta minäkin maalasin tuon purkin 15 vuotta sitten, ennenkuin istutin siihen tuijan. Ei ole maalista paljon jäljellä enää.

      Poista
  2. Ihmeen hyvin menestyy noin pienessä ruukussa, ahkera kastelu varmaan pitää sen hengissä. Hauskan näköinen, heti kuin olis marjoja kauempaa katsottuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä täytyy ihmetellä, että kuinka kauan tuossa elää.

      Poista
  3. Onpas kivannäköisiä käpyjä tuossa Tuijassa ja eipä tosiaan isoa ruukkua tarvitse:) Mukavaa helmikuun jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Käpyjä on todella nyt runsaasti tuijissa. Tuijilla on yllättävän pieni juuripaakku, mutta silti on ihmeen hyvävoimaisen näköinen näin pienessä ruukussa kuitenkin. Minä olen siirtänyt kuukirjan mukaan näinkin isoja tuijia ja kaikki seitsemän on elossa ja voi hyvin ja siitä on sentään muutama vuosi. Yhden tuijan siirsin kerran myös yhtä ison enkä katsonut kuukirjasta niin usko tai älä se kuoli seuraavana keväänä. Ajattelin että jos haluat siirtää sen jossain vaiheessa ruukusta pois kerron omista kokemuksista.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!