sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Sinivalkoista äitienpäivää



Sinistä ja voimaannuttavaa äitienpäivää! Tänään sataa lotisee oikein kunnolla, mutta ei se haittaa. Kesä etenee ja kasvit kiittävät. Koronan vuoksi juotiin mummun kanssa äitienpäiväkahvit terassilla, onneksi oli katto päällä.

Eilen pääsin pihatöihin käsiksi iltapäivästä, kun räntäsade muuttui ihanaksi auringonpaisteeksi. Sain siistittyä vuorenkilvet ja pari muuta näköpaikalla olevaa kukkapenkkiä. Kalkittua ja lannoitettua tuli myös. Mies istutti perunan jo menneellä viikolla. Jotain on siis päästy tekemään, vaikka viileää on viime päivinä ollutkin.

Aidanvierustan ryteiköistä löysin idänsinililjapellon. Ne lisääntyvät vuosi vuodelta, mutta niitä pitää mennä katsomaan läheltä, että huomaa. Niin pieniä ovat idänsinililjat, mutta ihania kesän airueita.

Muutaman orvokinkin istutin. Olivat jo valmiiksi räntäsateen ryvettämiä ja tämän päivän sade kiusaa lisää. Uskoisin orvokkien vielä kukoistavan, kunhan päästään aurinkoisempiin säihin.

 Sisällä sininen linja jatkuu. Anopin vanhat saintpauliat aloittavat uutta kukintakierrosta.

Vaatimaton juoru on innostunut myös kukkimaan. Pikkuruiset kukat ovat täynnä kauniita yksityiskohtia. Ne huomaa, jos katsoo aivan läheltä tai kameran pitkän putken läpi. Juoru ei minulla kuki läheskään joka vuosi, mutta nyt oli se vuosi.

Vanhasta kiinanruususta olen jo raportoinutkin. Tai siitä, että viime kesän ulkona palelemisen jälkeen se heräsi kuin heräsikin henkiin tänä keväänä. Nyt on tulossa kukka poikineen, mutta ne lakastuvat parissa päivässä. Ensimmäinen ehti jo lurpsahtaa, ennenkuin sain kamren esiin.


Jotkut eivät piittaa vuodenajoista, vaan kukkivat milloin huvittaa. Useimmiten aloe vera tekee kukan vasta vanhana yksilönä, ulkona vietetyn kesän jälkeen elo-syyskuussa, juuri ennen pakkasia. Hämmästykseni olikin suuri, kun huomasin pari vuotta vanhan aloen työntävän kukkaa keskellä kukkeinta kevättä olohuoneen ikkunalla. Mikäpäs siinä.

4 kommenttia:

  1. Onpa kaunis idänsinililjapelto ♥ eilinen ilta olikin juuri passeli pihahommille ja puuhastelun jälkeen oli mukava mennä saunaan ja rentoutua. Tänään onkin taas sadesää, joten puuhastellaan sisällä. Mahtavan tuuhea tuo sinun kiinanruususi! Minulla toinen pahastui kun lisäsin hieman uutta multaa ruukun pinnalle. Enpä olisi uskonut tuosta ottavan nokkiinsa, mutta niinpä vaan kellastuttaa lehtensä ja tiputtelee pois :(
    Mukavaa, että aloe pääsi yllättämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinanruusu on yllättävän kranttu ja tapoihinsa piintynyt. Minä kuvittelin viime vuonna, että vanha kiinanruusu varmaan oikein puhkeaa riemuun ulkona auringossa, mutta toisin kävi. Se myssähti eikä tehnyt koko kesänä kukan kukkaa. Nyt en vie ulos, kun sain sen vielä elvytettyä :).

      Poista
  2. Voi, kun on kaunista kukintaa! Minunkin pitää saada noita idänsinililjoja, jotta ehkä joskus saan vastaavanlaisen ihanuuden! Löysin täältä kivan blogin ja liityin lukijaksi minäkin:)
    Aurinkoista toukokuuta sinulle!

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan nähnyt juorun kukkivan. Siinä on kaunis kukka, sopivan pörröinen.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!