tiistai 5. toukokuuta 2020

Vappupallo


Eipä tullut puhalleltua vappupalloja, kun tässä oli minulle riittävästi vappupalloa. Ananaskirsikka puskee kukkia ja hedelmiä vimmalla sisätiloissa. Minusta hedelmien "suojapussi" näyttää ihan puutarhalyhdyltä tai koristeelta. Käsittämättömän kaunis ja hienosti keksitty taas luontoäidiltä.

Mielenkiinnolla odotan, miten hedelmät koristeellisen kuoren sisällä onnistuvat ja miten kasvien ulos tai kasvihuoneeseen siirtäminen aikanaan onnistuu. Ananaskirsikoilla on korkeutta jo puoli metriä. Vielä pitäisi kuukausi mahtua sisätiloihin. Hauska kasvi joka tapauksessa jo nyt.Myös runkotomaatit kukkivat täyttä häkää. Hedelmiä niissä ei vielä sentään näy. Kokoa ja mittaa tämä lajike on puskenut varsin maltillisesti. Tämän kanssa ehkä pärjäillään kesäkuulle sisälläkin.Hmm. Ahkeraliisakin avasi vapuksi ensimmäiset nuppunsa. Minusta siemenpussissa luvattiin eri värisiä kukkia. Ensimmäinen oli vähän hailakka lohenpunainen ja muut näyttävät kovasti samanlaisilta. Että tällaista värisävyä sitten luvassa tänä vuonna. Mikäpä siinä.

8 kommenttia:

 1. Vappupallosi on hienompi, kuin oikeat vappupallot. Jännä nähdä "pallon" kehitys. Tomaatit ovat tänä vuonna kasvaneet hurjaa vauhtia ja vielä niiden pitäisi olla sisällä tovi. Toivotaan siis lämpimämpiä öitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hedelmät pallojen sisällä kasvavat pikkuhiljaa. Käy niitä päivittäin rutistelemassa :). Kyllä taas ehtii viidakko kehittyä sisälle ennen kesää.

   Poista
 2. Siellä on tulossa aikaista satoa!

  VastaaPoista
 3. Kaunis vappupallo ja hienossa kasvussa olevat tomaatit.

  VastaaPoista
 4. Hieno vappupallo! Ekologinen ja paljon nätimpi kuin ne joita kaupassa myydään.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!