sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Kasvihuoneen lämmitystä

 


Vettä on tullut viikonpäivät kuin saavista kaataen. Alamme pikkuhiljaa hukkua, sekä minä että kasvit, henkisesti ja fyysisesti. Kun helatorstain helleaaltoa seurasivat vielä helluntain hyytävät lämpötilat, on puutarhurin mieliala koetuksella. Taimet tuli siirrettyä uuteen kasvihuoneseen tietenkin turhan aikaisin ja nyt on riittänyt ihmettelemistä niiden kanssa arktisissa oloissa.


Muutaman yön polttelin kasvihuoneessa kynttilöitä taimien hengenpitimeksi. Kun päivälämpötilatkin putosivat pahimmillaan pariin kolmeen asteeseen ja aurinko katosi taivaalta päiväkausiksi, jouduin turvautumaan lämpöpatteriin. Näyttäisi siltä, että pahin on tällä konstilla ohitettu. Sähkölaskua ei kannata ajatella, harrastukset maksavat :).

Nyt näyttää sää lopultakin vähän kirkastuvan. Jospa illan mittaan aurinkokin jo hoitaisi osansa kasvihuoneen lämmittämisestä. Elämässä on jännitystä, kun sitä itse järjestää!

6 kommenttia:

 1. Suojaaminen on selvästi kannattanut. Taimet ovat jo pitkällä. Toivotaan, että pian lämpenee yötkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä jo ihana päästä lämpömittarin ihmettelystä.

   Poista
 2. Viime yö lienee ollut kylmä, kun mittarissa oli tunti sitten +7. Ihan hirvittää mennä kasvariin katsomaan, miten ovat selvinneet, kun en lämmitintä sinne eilen vienyt.
  Jännitystä tosiaan piisaa, välillä vähän liikaakin. Toivottavasti aurinko lämmittää niin sinun kuin meidän muidenkin tomaatteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringolla on ihmeellinen voima, vaikka ulkona olisi vielä viileää muuten. Pitäisi hankkia kasvihuoneeseen myös kunnollinen lämpömittari, johon tallentuisi yön kylmin hetki. Ihan mielenkiinnosta.

   Poista
 3. Toivottavasti tomaatit eivät ottaneet pahakseen koleista päivistä. Toivottavasti yölämpötilat tästä nopeasti kohoavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin vielä tomaatit porskuttavat, vaikka viime yö oli kirkas, kuulas ja kylmä. KUnhan päästään kesäkuun puolelle, niin kyllä se taas helpottaa.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!