maanantai 24. toukokuuta 2021

Myöhäinen kevät

 

Kulunut kevät on ollut ennätyksellisen myöhäinen, viileä ja hitaasti etenevä. Pääsiäisistutuksenikin puhkesi kunnolla kukkaan vasta helatorstain helteissä ja hukkui sen jälkeen aika pian vesisateesen. Olihan se vähän aika nätti.


Tulppaaneja on saanut odottaa ja odottaa penkeistä nouseviksi. Aika heikosti niitä on noussut ja pieniäkin ovat. Mutta iloitsen jokaisesta, yhdessä ja erikseen.Pieniä valopilkkuja on sentään näkynyt joukossa. Idänsinililjat ovat kukkineet sinivalkoisina mattoina. Ne näyttävät viihtyvän ja valtaavan vuosi vuodelta lisää tilaa. Joku kuitenkin menestyy, ilman ihmeellisiä toimenpiteitä. Hyvä niin.

2 kommenttia:

  1. Huomasin saman eli monet tulppaanit ovat tänä vuonna varsin pienikokoisia. Toisaalta mullasta on noussut sellaisiakin, joita ei ole pariin vuoteen näkynyt ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilin, että olen ostanut pieniä tulppaaneja isossa pakkauksessa, mutta ehkä pieni koko tosiaan on tämän kevään yleisempi ilmiö. Kumpa minullakin joskus joku menneen vuoden tulppaani yllättäisi positiivisesti :)

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!