keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Marraskuun uskolliset ystävät


PIhalla on synkimmistä synkin aika. Vielä ei ole jouluvaloja. Kaikki tuntuu makaavaan tummassa harsossa. Onneksi sisällä huonekasveista löytyy ilon aiheita tähänkin vuodenaikaan. Uskomatonta, että jotkut huonekasvit ovat päättäneet puhjeta loistoonsa juuri tähän aikaan, vaikka valoa ei ole tarjolla juuri nimeksikään. Yksi uskollisimmista on viirivehka, jonka usein poltankin kesällä aurigossa.


Menneenä kesänä maltoin jemmata viirivehkan vintille hieman syrjään auringosta, joka tosin viime kesänä ei paljon porotellut. Nyt viirivehka aloitti kukintansa.

Muistelen, että viirivehka kuuluu myrkyllisimpiin huonekasveihin. Toivottavasti kissamme ei innostu kukinnoista.

 
Marraskuun kaktus taas olisi tykännyt ulkoilusta kesällä, mutta en jaksanut viedä sitä pihalle. Eipä näytä tahtia haittaavan. Lohenpunainen kukinta on niin runsas, että oksat tuntuvat tipuvan lattiaa kohti kukkien painosta. Tämä ei petä koskaan!


Orkidean kukinnasta olen postannut jo tälle syksylle, mutta on pakko liittää tämäkin uskollisten joukkueeseen. Kaksi kukkavartta ja kukat lähes 10 cm halkaisijaltaan. Ja kukinta on jatkunut koko syksyn. Kuinkahan kauan tätä ihanuutta riittää?

16 kommenttia:

  1. Onpas kauniita kukkia, kaikki nuo kolme. Viirivehkastakin olet onnistunut saamaan niin kauniin kuvan. Minullakin kukkii tuo kaktus, mutta ei minulla noin paljoa kukintaa ole. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpäs tuota viirivehkaa hetken tähtäilinkin :). Nautinnollista kaamosviikonloppua sinullekin.

      Poista
  2. Onpas kaktuksessa kukkia! Kivanvärinen orkidea, minunkin orkidea on kukkinut 3 kuukautta, kestäviä ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orkideat ovat kyllä uskomattomia. Miten kukat voivatkin kestää niin pitkään?

      Poista
  3. Huikean kaunis tuo kaktuksesi ja mikä kukkapaljous.Todella kaunis myös tuo valkoinen orkidea. Minullakin on valkoinen viirivehka, mutta se on vielä tosi pieni rääpäle ja kukintaa saan varmaan odottaa vielä pitkään.
    Mukavaa viikonjatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt rupesivat ensimmäiset kukat kaktuksesta jo varisemaan. Niitähän riittää, ja keltaista siitepölyä :(. Kaikella on aina puolensa, mutta kyllä tässä tapauksessa positiiviset puolet voittavat. Auvoista loppuviikkoa myös sinulle.

      Poista
  4. Sinun kaktuksesi on upeanvärinen ja niin täynnä kukkia. Enpä muistanut omaa kaktustani viime kesänä ulos viedä ja ajattelin, ettei se nyt sitten kukkisi. Vaan niinpä kukkii ja kauniisti - joskaan ei yhtä runsaasti kuin sinun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaktukset eivät ole kranttuja, kaikki olosuhteet näyttävät kelpaavan.

      Poista
  5. kauniita! Onpa tuo kaktus täynnä kukkia!

    VastaaPoista
  6. Marraskuun kaktuksessa onkin ideaa, kun se kukkii tähän synkkään aikaan. Jouluna ja pääsiäsenä on muutakin kukkaa, koristetta ja valoa, joten sen ajan kaktukset jäävä vähän vähemmälle huomiolle.

    VastaaPoista
  7. Blogissani olisi sinulle haaste. Toivottavasti otat sen vastaan.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!