tiistai 16. elokuuta 2016

Joriinien perhosbaariPerhosbaareista en ymmärrä, mutta vanhan ajan joriini eli daalia näyttäisi olevan neitoperhosten mieleen. Melkoinen lepatus käy aurinkoisella säällä keltaisissa houkuttimissa. Kauniita ovat, niin kukat kuin perhosetkin.


Aika vaarallisen näköiset pelotesilmät kaunottarilla on tarkemmin katsoen siivissään. Neitoperhonen on varsin iso, siipien kärkiväli 4-5 cm.

En tunne kovin hyvin perhosia, mutta Wikipedia kertoo, että  Neitoperhonen (Nymphalis io, syn. Inachis ioon täpläperhosten heimoon kuuluva kulttuuriympäristöjen perhonen. Se on Suomessa tulokaslaji, joka on vasta 60-luvulta lähtien esiintynyt täällä.

Nykyisin neitoperhonen on yleinen Etelä-suomessa. Levinneisyyden raja kulkee Wikipedian mukaan Vaasa-Kuopio -linjalla. Toimela on parisataa kilometriä pohjoisempana, mutta runsaasti neitoperhosia on tänä vuonna liikkeellä.

6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat olet onnistunut saamaan, neitoperhosia oikein kaksin kappalein. Meillä punahattu on se kukka joka eniten houkuttelee perhosia. Ihana kun perhosia on runsaasti tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon on perhosia. Keltainen on meillä suosikkiväri.

   Poista
 2. Neitoperhoset tuntuvat kulkevan laumoittain. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikinä ei ole tällaista laumaa näkynyt. Kiitokset!

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...