tiistai 30. elokuuta 2016

Mansikkaa, aina vain lisää mansikkaa!


Mansikan satokausi se vain jatkuu. Herukat on kerätty, mustikatkin poimittu. Mutta tuoreita mansikoita löyty viilenevästä säästä huolimatta joka päivä puuron päälle. Aika mukavia nämä uudet jatkuvasatoiset lajikkeet, vai mitä :).

Ennen mansikkakausi kesti vain muutaman viikon. Nyt sato kypsyy ehkä vähän myöhemmin, mutta sitä tulee, tulee ja aina vain tulee. Kumpa ei vieläkään tulisi pakkasta. Ei aivan vielä, pliis.

Aina marjoja jokunen homehtuu kosteassa kelissä tai harakka käy verottamassa omansa. Mutta aina jää minullekin muutama.

Kesäkurpitsan kasvu on hiipunut, mutta niitäkin näyttäisi vielä muutama olevan tulossa. Jos vain ehtivät syötävän kokoisiksi. Lämpimillä ne kasvoivatkin aivan liian isoiksi.


Omenoita ei tule tänä vuonna paljon, mutta muutaman saa omastakin puusta maistella. Nämä kesäomenat tosin ovat anopin puusta. Minulla on vain pikkuomenoita kasvamassa. Anopin talviomenapuussakaan ei juuri ole satoa tänä vuonna. Onneksi kotimaisia omenoita on aika hyvin saatavilla kaupasta.

Mutta sadonkorjuu alkaa olla loppusuoralla. Kunhan perunat ja porkkanat saa maasta syötyä ja sipulit sisään asti, niin sato on laarissa.

10 kommenttia:

 1. Herahtaa ihan vesi kielelle noista mansikoista! Minulla ei ole muuta kuin koristemansikoita eikä täälläpäin ole ollut edes myyntimansikoita saatavilla enää aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä täällä on vielä elokuun lopulla myyty mansikkaa jopa 4 kilon laatikoissa! Jotakin tuotekehittelyä on varmaan tapahtunut.

   Poista
 2. Piti oikein kahteen kertaan katsoa, että luinko oikein. Mansikoita vielä tähän aikaan. Ihanaa. Näyttävät tosi herkullisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein luit, yllättävää tämä on minustakin.

   Poista
 3. Niin kauniinherkullisen näköiset manssikat :)

  VastaaPoista
 4. hieno juttu, että mansikoita vielä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,ja niinkuin heinäkuussa peloteltiin, että mansikat loppuvat...

   Poista
 5. Mikä lajike vieläkin kasvattaa mansikoita ? Minäkin haluun tommosia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se onkin harmillista, että en tullut panneeksi lajikkeen nimeä keväällä ylös :(. Ostin näitä lähipuutarhalta. Ovat jatkuvasatoista amppelimansikkaa, kun sillä hetkellä tavalliset mansikantaimet oli myyty lopuun. Kohopenkissä ne ovat menestyneet ihan hyvin ja satoa kypsyy. Yritin laittaa puutarhan facesivulle kysymyksen, että mitähän lajiketta mahtoi olla myynnissä. Välitän tiedon, jos sen saan.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...