tiistai 22. elokuuta 2017

Juurtuneet

Joskus tuntuu, että perennoiden siirteleminen onnistuneesti paikasta toiseen on korkeampaa tiedettä. Välillä siirto onnistuu ongelmitta ja aiemmassa paikassa nuivasti menestyneet puhkeavat uusilla asuinsijoilla heti valtavaan kasvuun. Joskus taas juurtuminen uuteen paikkaan vie vuosia.

Siirsin jaloangervot kuivahkosta, aurinkoisesta kohopenkistä uuteen paikkaan muutama vuosi sitten. Kasvit olivat vanhoja, mutta ne eivät entisillä sijoillaan tuntuneet kasvavan eteen eikä taaksepäin. Siinä vain paikallaan kituivat.

Siirron jälkeen angervot ovat vuosi vuodelta voimistuneet ja tuuhettuneet. Tänä kesänä kukinta oli erityisen runsasta ja värit kirkkaita. Liekö sitten kesä ollut näille sopiva vai ottaako todella uudelle paikalle juurtuminen useamman vuoden.Mustilanhortensian ostin puutarhalta pari kesää takaperin "majakkaluodolle" havujen ja rhodojen seuraksi. Sen luvattiin kasvavan parimetriseksi ja kukkivan pitkään. No, tämä on ollut suurin piirtein samankokoinen koko ajan, eikä kukintaakaan voi kiitellä.

Tänä kesänä mustilanhortensiakin on kuitenkin tehnyt kasvupyrähdyksen ja kukkia on runsaammin kuin ennen. Ehkäpä se on lopultakin kotiutunut majakkaluodolle! Toivottavasti, kun kukat ovat niin hentoja ja kauniita jo nuppuina saati siten auettuaan.

Täytyy tunnustaa, että leikkelin alkuaikoina mustilanhortensiaa reippaanlaisesti. Vasta viime kesänä jostain luin, että sitä ei juuri tarvitse leikata...Ehkäpä tässä on on selitys, miksi hortensia näyttää nyt rehevämmältä :).

6 kommenttia:

 1. Tuntuu, että kasveilta kuluu joskus todella monta vuotta kasvattaa juuria ennen kuin maanpäällistä kehitystä alkaa näkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttamattomalla pitäisi olla kaukoputki maan alle, että näkisi tapahtuuko siellä jotain, vaikka maan päällä ei näy mitään muutosta.

   Poista
 2. Upean värinen jaloangervo. Mustilanhortensiasta minullakin oli vähän huono kokemus. Se vaan jurotti ja jurotti ja sitten yksi talvi sen veikin. Eikä kyllä ikävä jäänyt. Ehkä silti vielä joskus ostan uuden, kun muille ne on niin upeita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin olen ihaillut muilla mustilanhortensiaa, mutta ei sekään sitten ihan noin vain näköjään kukoista.

   Poista
 3. Onpa kauniit jaloangervot. Meillä mustilanhortensia kukkii aika hienosti, vaikka sitä on jo kaksi siirretty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuukohan paikasta ja maan laadusta? Millaisella paikalla kasvatat mustilanhortensiaa?

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...