torstai 17. elokuuta 2017

Tomaatti punastuu

Jos ei ole itse kokeillut kasvattaa tomaattia siemenestä saakka avomaalla kypsäksi  ja syötäväksi, ei ehkä voi täysin ymmärtää, minkälaisen riemun ensimmäisen tomaatin punastuminen kasvattajassa saa aikaan. Nyt se on siis tapahtunut! Lukuisista vihreistä raakileista ensimmäinen osoittaa kypsymisen merkkejä.

Lupaa vielä viikon verran ainakin lämpimiä päiviä. Jospa näistä edes muutama pääsisi täyteen punaan ennen syksyä. En välttämättä itsekään uskonut, että avomaalla onnistuisin. Tuntuu hienolta :). Pienet on ilot, jne...


Kurkkuja olen jo muutaman ehtinyt syömään. Tämä kasvulavasta yli jäänyt yksilö päätyi amppeliin ja pyrkii nyt sisään leikkimökkiin. Liekö syksyä enteilee. Tuolla lehtien alla muuten pötköttelee kohta syötävän kokoinen kurkku. Ei siis kannata heittää keväällä ylimäräisiä taimia pois, vaan tunkea ne jonnekin ja lähes unohtaa. Palkinto saattaa odottaa loppukesästä.


Satokausi on muutenkin niin mahtavaa, että aivan henkeä salpaa. Marjalaji toisensa perään kypsyy syötävän herkulliseksi niin, ettei meinaa perässä pysyä.

Harakat vain ovat keksineet uuden eineen sen jälkeen, kun rakensimme mansikkamaalle häkin marjojen suojaksi. Lihava herra harakka tepastelee herukkapensaalle, taittaa taitavasti nokkaansa kokonaisen marjatertun ja siirtyy nurmikolle syömään. Rastaat sentään vievät vain marjan kerrallaan, mutta nämä ahnehtijat koko tertun :(.

Aika pitkällähän tässä jo syyskesää mennään, vaikka hellelukemissa vielä ollaan. Sen huomaa esimerkiksi omenoista, jotka myös ovat saaneet poskensa punaisiksi. Sallan hedelmät ovat pieniä, mutta makeita. Kohta päästään niitäkin maistelemaan.

6 kommenttia:

 1. Tulin vierailulle. Minulla on kokematta tämä sinun riemusi, mutta ehkä
  joskus. Ihanaa todella nämä marjojen sato saaliit. Me olemme rakentaneet mansikoille myöskin kehikot mitkä talvehtivat seinustalla. Mutta käy kurkkaamassa blogissani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
 2. No nyt saisi kasvarissakin kypsyminen vauhdittua, kun sinulla avomaan tomaatit jo punastuu. Vasta kaksi tomaattia on päästy syömään, mutta kurkkuja sitäkin enemmän. Oman puutarhan sato on suurta herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hämmentävää kuulla, että kasvarikasvattajatkaan eivät ole viikkoja tomaatteja popsineet...

   Poista
 3. Nam, mahtaa maistua hyvältä itse kasvattamat tomaatit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tänään ajattelin grillata lohta ja maistaa omia tomaatteja!

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...