torstai 3. elokuuta 2017

Aloe yrittää jälleen


Kevät seurattiin aloe veran kukintayritystä sisällä ikkunanlaudalla. Varsi ja nuppu venyivät komeiksi, mutta kukka ei auennut kunnolla. Kuihtui ennen kukoistustaan. Mutta yrittäneitä ei laiteta, tuumimme minä ja aloe.

Vein keväällä toisen aloen ulkoilemaan portaille. Ja kas, yhtenä päivänä havaitsin  sen työntävän kukkavartta.

Kukka tulee kyllä oudosta paikasta. Tähän saakka aloen kukat ovat ilmestyneet lehtiruusukkeen keskelle. Nyt kukka puskee sen sivulta. Samapa tuo mistä tulee, kun vain tulee.

Yleensä kesä on loppunut aloelta kesken ulkona, mutta kannetaan tämä sitten sisälle, jos pakkaset uhkaavat. Jännitysnäytelmä jatkuu...Yleensä kehutaan, kuinka huonekasvit virkistyvät kesällä ulkona. No ei tämä tosiaankaan ole virkistynyt, vaikka kukkaa pukkaakin. Tuulet ja sateet ovat riepotelleet, lehtiä on katkeillut, mustunut ja kellastunut. Mutta kukkia yrittää! Sisällä oleva lajitoveri on säilynyt paljon kauniimmassa kunnossa kuin tämä, vaikka ajoittainen polte ikkunalla on sielläkin tehnyt aloelle tuhojaan. 

Aloe vera on tavallaan helppo kasvi. Kokoa tulee vauhdilla, samoin poikasia. Mutta yritäpä kukittaa tai löytää kesäksi paras mahdollinen paikka! Onkohan sellaista edes?

5 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...