keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Päivön säästämältä rannikolta




Päivö-myrsky on runnellut lähes koko Suomen, mutta säästi meidät länsirannikon asukkaat. Kesäkuu on ollut rutikuiva. Parina viime päivänä olemme saaneet maltillisia sateita, joista kuunliljatkin ovat nauttineet. Ainahan sade kantoveden voittaa.

Kauhulla olen katsellut  rankkasateita ja myrskyjä, joita te muualla asuvat olette saaneet Päivön myötä. Johtuneeko lämpimän kesäkuun kuumentamista laajoista rantahietikoista lähistöllä vai mistä, mutta ukkonen ja myrsky kiersivät tällä kertaa Toimelan.


Voin vain kuvitella, millaista jälkeä myrsky olisi tehnyt pohjoisen puolen pikkusyreeneille, jotka ensimmäistä kertaa kukkivat kunnolla juurruttuaan etupihan penkkiin. Juuri mietin, uskaltaisinko jo poistaa tukikepit kaunottaria rumentamasta, kun myrskyuutisia alkoi tulla. Ehkä kepit savat vielä olla.

Pikkusyreenit ilahduttavat minua suunnattomasti aina ulos astuessani. Ne ovat minusta kauniita kaikkina vuodenaikoina. Ja kuunliljatkin viihtyvät syreenien alla mainiosti.


Kesäloman alkajaisiksi kävin myöhäisillä kesäkukkaostoksilla paikallisella puutarhalla. Olin seurannut monien puutarhojen ilmoittelua loppuunmyydyistä kukista, mutta meidän lähipuutarhalta vielä löytyi monenlaista. Lähinnä etsin amppeliin jotakin näyttävää ja tässä löytöni.

Minulla ei ole koskaan ennen ollut riippubegoniaa, mutta nyt ne olivat kasvaneet kasvihuoneissa kertakaikkisen komeiksi. En saanut ohitettua. Onneksi myrsky ei tullut, sillä tämä kukka taitaa olla aika herkkä tuulelle ja sateelle. Toistaiseksi meillä mene begonian kanssa ihan ok.


Lähipuutarha on tänä vuonna onnistunut muutenkin amppelikukkien kanssa loistavasti. Tämä pelargonia tosin on ollut Toimelassa jo kuukauden päivät. Aurinkoinen, helteinen ja kuiva kesäkuu on ollut sille mieleen. Varsinkin, kun emäntä on bodannut riittävästi kastelukannun kanssa.

Nyt taivas on taas selkeä ja aurinko paistaa. Jännityksellä odotan, millaista lomasäätä on heinäkuussa, kun kesäkuu tarjoili yllin kyllin lämpöä. Minulle kelpaa kaikki ja vettäkin saa tulla aina välillä.

4 kommenttia:

  1. Onneksi säästyitte myrskyltä. Täällä meilläkään se ei vieraillut ja vettäkin satoi melko maltillisesti, mitä nyt muutama hieman rankempi kuuro osui kohdalle.
    Kauniit pikkusyreenit ja kukka-amppelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, tarkemmin katsoen myrsky taisikin riehua itäisessä Suomessa :)

      Poista
  2. Kovin myrskyistä ei täällä etelässä ole ollut, vaikka vettä on välillä satanut hurjalla voimalla. Kastelu on kyllä hoitunut hetkeksi kiitettävästi.
    Keltainen begoniasi on kaunis. Siitä saat monivuotisen kukan itsellesi talvettamalla sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Täytyypä ottaa begonia talteen syksyllä.

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!