torstai 16. heinäkuuta 2020

Yllätyksiä kasvimaan laidassa

Nyt alkaa jo lievästi ärsyttää. Alan epäillä, että olen kylvänyt maahan aivan jotain muuta kuin olen kuvitellut kylväväni. Tai sitten kylvämäni siemenet eivät ole itäneet lainkaan. Mielestäni kylvin tuoksukaunokkia ja kehäkukkaa. Tuoksukaunokkia en ole ennen kokeillut, mutta kehäkukkaa on kasvanut joka kesä. Paitsi nyt.

Kasvimaan laidan kukkapenkki on täyttynyt kaikella muulla mahdollisella itsekseen siementäneellä, mutta näitä kahta kylvämääni kukkaa ei näy lainkaan.



Ruiskaunokkia löytyy kaikissa mahdollisissa väreissä sekä kukkapenkistä, että perunapenkistä ja vielä marjapensaiden väleistäkin. Ruiskaunokki on toki kaunis ja sitä olen menneinä vuosina kasvattanutkin, mutta nyt se on saapunut tilaamatta ja itsekseen.


Ruiskaunokin lisäksi penkin täyttää joku keltainen rikkaruoho (?). Olisiko sitäkin ollut jossain siemenseoksessa joskus ja nyt se katsoi tilaisuutensa koittaneen, kun en arvannut kitkeä epämääräisiä alkuja summamutikassa. Siinähän kasvaa ruiskaunokkien rinnalla.

Kaiken huipuksi penkkiin on pesiytynyt köynnöstämään myös elämänlanka, jota todellakaan en ole tarkoituksella istuttanut. Sitä tuntuu nyt olevan vähän siellä sun täällä. Taisin saada uuden riesan kasvimaalle. 


Pariin penkkiin olin kylvävinäni myös unikkoa, sekä tavallista että kerrottua. En näe niistä piikkiäkään, rikkaruohot vain rehottavat. Onkohan siemenissä ollut vikaa?

Ainakaan en näytä olevan puutarhani pomo, vaan kasvit tekevät mitä tykkäävät. Tai pitävät lepovuoden, jos sattuu huvittamaan. Olen kyllä ennenkin huomannut, että unikoita saattaa putkahtaa monta vuotta kylvön jälkeen. Tottelematonta porukkaa!

4 kommenttia:

  1. Onpa tosi raivostuttavaa, unikot ja kehäkukat ainakin ovat yleensä tosi varmoja kukkijoita. Minulla tänä vuonna ryuukkuun laitettu japanin humala ei itänyt olllenkaan, aikaisemmin tosi elinvoimainen.

    VastaaPoista
  2. Uskon, että ainakin unikko ilmaantuu ensi kesänä ilahduttamaan sinua kukinnallaan. Niitä kun yleensä ilmaantuu ja kylväytyy (ainakin meillä) vähän sinne sun tänne.

    VastaaPoista
  3. Elämänlanka ei ole mieluisa vieras. Muutaman metrin päässä kunnanmaalla on alkanut kasvaa elämänlankaa. Käyn sitä sieltä kitkemässä, ettei vahingossakaan kulkeudu meidän puolelle.
    Minäkin uskon unikoiden vielä putkahtavan esiin. Se ei helpolla anna periksi.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!