tiistai 25. heinäkuuta 2017

Hyötymaan kaunokaisiaOnhan kasvien kanssa puuhastelu välillä turhauttavaakin. Tässä kukkii voimakkaana viime kesän siemenistä itsekseen kasvimaan käytävälle kivien väliin siementänyt kehäkukka. Komea on, mutta aivan muualle niitä ajattelin tänä kesänä saavani.Nimittäin tähän kasvinmaan laidassa olevaan pitkään penkkiin kylvin sekaisin ruiskaunokkia ja kehäkukkaa. En mitään muuta. Ruiskaunokkia näyttääkin tulevan, kunhan ehtivät kukkaan. Sen lisäksi penkissä ilokoivat jotkut keltaiset rikkaruohot, joita en raaskinut kitkeä pois sekä tuo pieni valkoinen, jota kylvin penkkiin viime kesänä.

Kehäkukat ovat jääneet jalkoihin. Ne kyllä itivät, mutta kasvu tyssäsi 15 sentiin. Luultavasti kehäkukka tykkää voimakkaammasta lannoituksesta kuin nämä kaverinsa.

Tänä keväänä en levittänyt kompostia kukkapenkin kohdalle, enkä ilmeisesti tarpeeksi kanankakkaakaan. Näin siinä sitten kävi. Olen yrittänyt muutamana päivänä antaa kastelulannoitetta. Jospa kehäkukat vielä innostuisivat oikein penkissäkin ennen syksyä.Sipuli on kohta nostokunnossa, mutta raaskiiko näitä ollenkaan nostaa? Kukkivat niin komeasti, että kaunistavat koko hyötymaan.


Jäävuorisalaattikin on kasvanut jättiläispöheiköksi ja rupesi myös kukkimaan. En ole ehtinyt sitä tarpeeksi syömään, mutta nyt täytyy vain katsella kukkia.Tilli kuuluu myös hyötymaan kaunistajiin, kun sen kukinnot ilmestyvät. Tilliviljelmäni on vain kovin pieni, yksi ruutu kasvulavassa.Omia perunoita odotetaan jo, mutta puikulaperuna on hidas kasvamaan. Ensimmäiset kukat ovat auenneet. Jokohan ensi viikolla uskaltaisi nykäistä kokeeksi pari vartta?

8 kommenttia:

 1. Jänskä homma nuo siementäjät, täälläkin pukkaa orvokkeja mitä oudoimmista paikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, orvokkeja on täälläkin semmoisessakin penkissä, johon en sitä koskaan ole laittanut!

   Poista
 2. Jospa vain ruiskaunokt ovat kilpailukykyisempiä kehäkukkiin verrattuna. Eihän sitä tosin tiedä, jos jalkoihin jääneet kehäkukat vielä yllättävät loppukesän mittaan. Sipulilla on kyllä kauniit pallokukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipihan olla, että kylvin myös turhan tiheään :(

   Poista
 3. Saattaapa ne kehäkukat sieltä vielä korkeutta kasvaa. Nehän kukkivat pitkälle syksyyn, joten aikaa on vielä runsaasti. Minulla vasta aukaisevat ensimmäisiä nuppujaan.
  Alkukesästä kaikki näyttää niin siistiltä, mutta näin heinäkuun lopulla puutarhassa tuppaa olemaan jo paljon sellaista, mitä mielellään vähän rajoittaisi tai peräti siivoaisi kokonaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanteet elävät pihalla päivittäin. Varsinkin rikkaruohoja tuntuu sikiävän hetkessä.

   Poista
 4. Tänä kesänä on ollu niin kylmää ainakin täällä Espoossa ettei näytä mitkään kasvavan. Kehäkukat, harsokukat ym. Tosi hidasta on kasvu ollu. Toivottavasti lämpiää jotta pääsevät kukkaan.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...