maanantai 17. heinäkuuta 2017

Siilin tekosia


Siilit tulevat päivä päivältä rohkeammiksi. Tämä pieni veijari asustelee luultavasti leikkimökin alla ja mönkii esiin illan hämärtyessä. Mies on ruokkinut siiliä kalanpäillä ja kissannapuilla. Toivottavasti ruoka on päätynyt oikeaan osoitteeseen. Harakat nimittäin ovat aika epeleitä onkimaan jopa leikkimökin terassin alta sapuskat.

Kiirettä kaverilla ainakin pitää. Tuhina vain kuuluu, kun se nokka maata viistäen vipeltää nurmikolla. Mitä lie sieltä suuhunsa löytää.

Perkasin yhtenä päivänä rikkaruohot talon kivijalan vierestä kivien väleistä ja ihmettelin, miten pieniä pyöreitä kiviä on lennellyt nurmikolle.  Sen verran isoja kivet ovat, että ei niitä lintu suussaan kuljettele. Keräsin kivet takaisin, mutta seuraavana pävänä ne olivat taas nurmikolla ja ympärillä kasapäin myllättyä sammalta.

Taitaa siili olla syyllinen. Ehkä kivien väleistä löytyy matoja ja murkkuja. Kaivamisen mestari! Ai niin, ja raparperipenkki näyttää olevan siilin vessa nykyisin.

10 kommenttia:

 1. Sinulla on mukavia kesäasukkaita pihassasi. Ihan varma en ole, mutta muistan kuulleeni keskiviikkona radion luonto-ohjelmassa vietettävän siili-iltaa. Pitääpä tarkistaa asia ja kuunnella, jos tieto on oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Ollaan kuulolla, kun siili-ilta alkaa.

   Poista
 2. Ihana vierailija pihallanne. Meilläkin samaisia vieraita kävi muutamia vuosia sitten. Nyt ei enää. Siilejä niin mieluusti haluaisin puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Siili on sympaattinen vieras pihalla.

   Poista
 3. Ihana siili. Sitä on kiva tarkkailla ja pian ne tottuvat ihmisten liikkeisiin. Omalla pihalla siilit ovat kadonneet.Viimeksi näimme siilin vuosi sitten. Toivottavasti kanta elpyy ja niitä myös tulee pihallemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin luottavainen. Meilläkin joitakin vuosia meni välissä, että siiliä ei näkynyt. Nyt taas tuhistellaan.

   Poista
 4. MEillä edellisessä kodissa siili asui teranssin alla..:)

  VastaaPoista
 5. Täälläkin ovat siilit tutuksi tulleet. Oikeastaan vain yöaikaan, jolloin ne yrittävät päästä syömään koiran ulkoaitauksesta ruokanappeja. Koiramme ei tästä pidä, ja yöllä saakin kuulla aikamoisen haukkukonsertin ennen kuin menee siilin siirtämään pihan toisen laidan metsikköön.
  Kyllä luulisi raparperin intoutuvan mahtavaan kasvuun, kun siili toimittaa luomulannoitetta sille säännöllisin väliajoin. ;)

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...