sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Huonekasvien kesäVettä sataa ja lotisee vaihteeksi tuulisen päivän päätteeksi. Paremman tekemisen puutteessa tuli vilkaistua vintin ikkunanlaudalle. Taas kerran vanha veijari vanhapoika pääsi yllättämään. Pitkän, maataviistävän varren nokkaan on ilmestynyt kuuden kukan rykelmä!

Ryhti huononee, mutta kaktus ei vain anna periksi, päin vastoin. Tähän saakka olen ollut tyytyväinen, jos yksikin kukka on kerralla puhjennut. Nyt on varsinainen ilotulitus.Keväällä istuttamistani kolmesta gloxinian mukulasta ensimmäinen on ehtinyt kukkaan. Jotenkin suppilokukat ovat tänä vuonna aneemisen oloisia. Lehtien vihreä on hailakkaa ja kukatkin lurpallaan. Olisivatko turhan pienessä ruukussa vai olisiko höystön puutetta, tiedä häntä.

Vieruskaveri tulee pikkuhiljaa perässä, kukat vasta nupuillaan. Kolmannesta mukulasta ei sitten noussut piikkiäkään. Että näin. Täytyy iloita näistä kahdesta kuitenkin.Joillekin pilviset ja viileät säät sopivat. Herasjuoru esimerkiksi nauttii elämästään idän ja etelän välisessä ikkunanurkkauksessa, kun aurinko ei aivan suoraan porottele. Tämä kesä on varjossa viihtyvien kesä.
Pihasta voi toki nauttia sisältäkin. Minusta on ihana, kun piha tulee tupaan ikkunasta. Villiviini on paras tunkeutuja. Sitä joutuu välillä hillitsemään, että ei kierrä koko taloa.

Ehkäpä vielä saadaan lämmintä tulevalla viikolla, että pääsee aurinkotuoliin lueskelemaan. Eilen kokeilin, mutta pinnalta kuiva tuoli oli sisältä litimärkä. Housut menivät vaihtoon.

8 kommenttia:

 1. Harmi, että siellä on tullut liikaa vettä. Ihanan vehreä näkymä ikkunasta!
  Ja vanhapoika on niin huvittava ihan vinossa, ja noin monta kukkaa - upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt huomasin, että vanhapoika on lykännyt poikasenkin juurelle. Ehkä se on valmis jo kaatumaan nuoremman polven tieltä.

   Poista
 2. Ihana villiviini! Toivottavasti meidänkin tuosta villiintyisi, sillä mielelläni soisin sen hieman tunkeilevan ja täyttävän pergolaseinän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi vanha villiviini, ollut varmasti 50 vuotta samoilla sijoilla. Tosin kerran kaivettu remontin yhteydessä ylös ja istutettu takaisin. Kyllä sinunkin pergolasi aikanaan täyttyy.

   Poista
 3. Onpa kaunis yllättäjä. Ihana gloxinia ja upea väri.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...