perjantai 2. heinäkuuta 2021

Hyötymaan satoa


Parhaat hetket alkavat olla käsillä, kun satoa alkaa valmistua syötäväksi. Ensimmäiset avomaankurkut nappasin kasvimaalta ja ihan kunnon kurkkuja olivat jo! Hämmentävää, että avomaalla kurkut valmistuivat ennen kuin kasvihuonekurkut paremmissa olosuhteissa. Tai enpä tiedä olosuhteista, kun tämä kesä on alkanut niin poikkeuksellisen lämpimissä merkeissä.
 

Vieressä kesäkurpitsa kasvaa hyvää vauhtia. Eiköhän tästäkin pian saada pötyä pöytään, kuten täällä päin on tapana sanoa. 

Rucola on innostunut jo kukkimaan. En ole kunnolla ehtinyt ensimmäistä satoa edes syödä, niin vauhdilla se tällä kertaa kasvoi. Kylvin jo rivin uutta, kun jotkut kaverit ovat näyttävät jyrsineen reikiä lehtiin.

Tavallinen lehtisalaatti sen sijaan iti tänä kesänä todella huonosti ja kasvaakin paljon hitaammin kuin rucola. Kesä tuntuu suosivan toisia. Ehkä lehtisalaatti olisi pitänyt viileämmästi itämissäästä.

1 kommentti:

  1. Omat kurkut, nam! Meillä on kasvimökissä ollut aika kuuma, vaikka kaikki lävet on auki. Mietin, pölyttyvätkö tomaattien kukat ollenkaan näillä helteillä.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!