perjantai 30. heinäkuuta 2021

Kalustohankintoja

 

Turhan usein tulee pakerrettua pihapuuhia vanhoilla, vanhanaikaisilla ja tylsillä, mutta tutuilla välineillä. Onneksi blogeista tulee välillä perehdytyksi vehkeisiin, joilla muut pihaansa hoitavat.

Uuvuin rikkaruohojen nykkimiseen pihan kivituhkakäytävältä, joka on luvattoman reippaasti myös laidoilta kaventunut ruohon vallatessa alaa. Luin sitten heiluriharasta, josta en ollut koskaan kuullutkaan. Häpeän tunnustaa!

Heiluriharalla (kuvassa oikealla) varmaan saa rikkaruohot käytävältä poistettua helpommin kuin yksittellen nyppimällä ja kaivelemalla. Kanttausraudasta olen lukenut vuosia, mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia. Lapiolla on pärjätty tähän asti, mutta ehkä kanttausraudalla saa siistimpää ja suorempaa jälkeä reunoihin.

Nyt olisi siis työkaluja, kun vain vielä löytyisi työkaluille heiluttelija. 

11 kommenttia:

 1. Minulla olisi ajatus leikata viikonloppuna vuotoherkkiä hedelmäpuita ja vaahteroita. Nyt kun on satanut niin tuntuu oikealle ajalle tehdä se. Täällä pitäisi siis tarttua sakseihin ja sahaan.

  VastaaPoista
 2. Molemmat työkalut ovat oivia apureita puutarhassa. Minultakin nuo molemmat löytyvät. Minulla tuo kanttausrauta tosin on puolikuun mallinen ja olen ollut siihen kyllä tosi tyytyväinen.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle nautinnollista kesäviikonloppua.

   Poista
 3. Kanttausrauta on kyllä hyvä keksintö, meilläkin käytössä! Heiluriharakin löytyy, tosin sitä tulee käytettyä melko vähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, epäilen, että en kovin monta kertaa kesässä jaksa itsekään heilutella. Jos olis iso perunamaa, heiluriharalla olisi varmasti hyvä heilutellat vataa kumoon väleistä :)

   Poista
 4. Sehän se, että kun ne eivät itsekseen ala heilua... imurikaan ei hoida hommia, vaikka sen jättäisi keskelle lattiaa!
  Kanttausrauta on kyllä hyvä, kun sillä saa suoraa, vaikka tunnustan, että aina en jaksa kaivaa sitä vajasta vaan menen pistolapiolla, kun se on yleensä valmiiksi käsillä.
  Lapsuudenkotini sorakäytävät putsattiin tuollaisella heiluriharalla, se on hyvä. Mutta hiki siinä hommassa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Sen verran kokeilin, että huomasin heiluriharan heiluttamisen vaativat myös käsivoimia. Ainakin kuivalla sorakäytävällä. Yrittänyttä ei laiteta.

   Poista
 5. Hyvät työvälineet tekevät työnteostakin mukavampaa.
  Heiluriharaa olen käyttänyt vuosia ja hyväksi havainnut nimenomaan hiekkakäytävien putsaamisessa. Ei sekään ihan kaikkea silmänräpäyksessä poista, mutta helpottaa hommaa selvästi. Ja säästää selkää.
  Kanttausraudasta päätin luopua, sillä olen niin tottunut käyttämään lapiota, että kanttausrauta roikkuu kellarissa käyttämättömänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran kokeilin kanttausrautaa, että hätäiselle luonteelle se saattaa olla turhan hidas. Mutta katsotaan miten käy.

   Poista
 6. Ei ole kumpaakaan työkalua, mutta kanttausrautaa olen toisinaan ajatellut....

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!