lauantai 7. heinäkuuta 2018

Harakka vahtii mansikoita


Mansikkamaa kaipaa lannoitusta ja uusimistakin kasvettuaan katteen alla niine hyvineen muutaman vuoden. Löytyy sieltä sentään muutama marja, joilla saa suun makeaksi.Tai sitten ei saa, mikäli tämä herra saa päättää. Pihallamme asustelee lihava harakka, jolta joku on vienyt pyrstösulat. Olemme odottaneet, kasvavatko tilalle uudet. Toistaiseksi harakka tepastelee kuin pingviini vajavavaisen pyrstönsä kera.Mansikkamaata harakka kuitenkin vahtii silmä kovana. Kyllästyin puoliksi syötyihin marjoihin ja hilasimme viimekesäisen suojan mansikkapenkin päälle. Vaikka siellä ei runsas sato olekaan tulossa, haluan se kuitenkin itse syödä.

Siinäpä harakalla on miettimistä, uskaltaisiko pitsiverhon alle mennä. Viime vuonna se ei ainakaan uskaltanut. Sain itse syödä marjat.Myös karviaisten sato on jo pitkälle kehittynyt. Vielä ovat marjat kovia, mutta kypsyvät koko ajan. Toivottavasti tämän viikon vesisateet kasvattavat myös karviaisten kokoa.Maurin makea vadelma on kukkinut runsaasti ja karttejakin on ihan terttuina. Mutta kameran linssin läpi huomasin, että vadelmankarteissakin on kutsumattomia vieraita. Muurahaiset näyttävät niissä kuljeskelevan. En tiedä imevätkö jo tuossa vaiheessa marjoista jotain vai vasta marjojen kypsyttyä. Joutaisivat pysyä muuaalla, mokomat!

Pitää käydä tutkimassa, onko luonnonvadelmaa tulossa yhtä runsaasti kuin puutarhavadelmaa. Viime vuonna luonnonvadelmia tuli hyvin ja marjat olivat puhtaita.

Jännitän, ehtiikö mustikka kypsyä lomani aikana. Olisi mukava, jos ehtisi. Vielä näyttävät mustikat Toimelan leveysasteilla aivan vihreiltä.

4 kommenttia:

 1. Kyllä ne mansikat mielummin itse syö kuin antaa harakalle ;) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Meillä harakka kävi syömässä mansikat jo valkoisina. Otti sentään koko marjan puskasta ja söi sen ennen kuin seuraavaa maisteli. Taivuttelin mansikoille häkin luumupuiden talvisuojana olleesta tiheäsilmäisestä metalliverkosta, niin nyt ei pääse koppakuoriaista isommat otukset apajille. Sinun mansikansuojuksesi on kyllä nätimpi :) Hyvää marjavuotta odotellaan täälläkin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Meillä yleensä rastaat ovat mansikkamaalla haittoina. Alkukesästä niitä oli paljon pihapiirissä, mutta sitten häipyivät jonnekin. Rastasverkot on kuitenkin varmuudeksi suojana mansikoilla.

  VastaaPoista
 4. meillä orava käy syömässä mansikoita

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...